Dag van de Architectuur

jun20
Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert ARK Fryslân de Dag en Nacht van de Architectuur. Het thema dit jaar is: de Architectuur van de Wederopbouw, van traditioneel naar modernistisch bouwen. Alle Architectuurliefhebbers zijn van harte welkom tijdens de Dag en Nacht van de architectuur. De Dag van de Architectuur vindt dit jaar in Sneek plaats. De overgang van architectuur uit de jaren 30/40 naar de architectuur van de Wederopbouw staat hier centraal.

Met een fietstocht langs een aantal bijzondere gebouwen uit Sneek ziet u wat de architectuur uit deze periode zo bijzonder maakt. De gidsen Bé Lamberts, architectuurhistoricus, en Arnold Blikman, beleidsadviseur monumentenzorg gemeente Súdwest Fryslân, laten zien welke elementen zo typerend zijn voor deze bouwstijl en tonen de overgang van traditioneel naar modernistisch bouwen. De fietstocht brengt u o.a. langs: De Tonnemafabriek (bekend van Rang en King), het RSG Magister Alvinus (waarvan de bouw in de oorlog werd gestaakt) en een modernistische stadsvilla.


Kinderen bouwen aan de toekomst

Ook is er voor de kinderen (tussen 8 en 13 jaar) tijdens de Dag van de Architectuur een workshop: ‘Bouwen aan de stad van de toekomst’. In deze workshop gaan de kinderen o.l.v. architect Inge Knegt, met behulp van zand hun eigen stad van de toekomst bouwen. Kenmerken van gebouwen uit de Wederopbouwperiode nemen ze daar in mee.

 

Ga voor meer informatie over het programma en aanmelden naar de website van ARK Fryslân

Dag van de Architectuur

Dag van de Architectuur in Sneek

Datum / tijd

20 juni 2015
Aanvang: 10.00 uur

Locatie

near_meLokaal 55 in Sneek