Lichtontwerp integreren in workshop De Kleuren van de Nacht

jun8

Met het thema 'De Kleuren van de Nacht' geven lichtontwerpers tijdens deze workshop inzicht in het proces en de randvoorwaarden van een goed lichtontwerp. Bottomline: verlichting is niet een installatie die als noodzakelijk kwaad tussen de bomen weggewerkt moet worden, maar een vormgevend middel dat de stad in de avond tot een fijne, creatieve en interessante plek maakt.
 
De workshop laat zien hoe je lichtontwerp integreert in je eigen ontwerpproces. Wanneer begin je met licht? (spoiler: al tijdens het schetsontwerp). Hoe roep je emotie op, bewaak je biodiversiteit en maak je een plan duurzaam? Aan de hand van het project Smakkelaarspark in Utrecht laten lichtontwerpers samen met Bas van der Vinne van architectenbureau ZUS zien hoe je de meerwaarde van goed lichtontwerp inzet voor elk project.
 
Meedoen? Meld je aan: info@lichtontwerpatelier.nl


 Het Lichtontwerp Atelier is een netwerk van professionele lichtontwerpers die de handen ineen slaan om het vakmanschap van de lichtontwerper breder onder de aandacht te brengen. Het netwerk is een onderdeel van de Stichting Openbare Verlichting Nederland (OVLNL). 

Meer informatie.

 

Datum / tijd

8 juni 2023
Aanvang: 00.00 uur