Waterverf voor C2CWoning. Wat een feest!

dinsdag 11 september 2012
timer 2 min
In de jaren tachtig kocht ik mijn eerste SAAB, hij was puddinggeel en hoorde bij de eerste lichting auto’s met watergedragen lakken. Gelukkig had mijn auto geen lakproblemen, maar het nieuws ging dat sommige auto’s na verloop van tijd spikkeltjes in de lak kregen. Inmiddels zijn autolakken perfect en niet- of nauwelijks meer milieubelastend.  

De bouw is traditioneel, dat roepen we allemaal regelmatig in koor. Tijdens de verkennende gesprekken met SIKKENS bleek dat de verfindustrie perfecte watergedragen bouwverven heeft ontwikkeld. Maar de doorsnee schilder wil er niet aan en heeft nog steeds een sterke voorkeur voor verf op oliebasis. Want:  “het ruikt zo lekker (hersenaantasting!)” en: “het hangt zo mooi op de kwast”. Nog zo’n soundbite: “oliegedragen verven dekken zo goed”.

 

De  eerste C2CWoning NL wordt volledig door ons geschilderd met watergedragen verven. Wat een feest! De verf ruikt niet, zit perfect op de kwast en dekt uitstekend. De grootste verrassing is dat je gewoon met water kunt verdunnen, de kwasten uitspoelen en de bakjes schoon maken. Dat we daar niet eerder aan zijn begonnen!

 

Laat deze blog een oproep zijn aan de amateur- en professionele schilders om alleen nog maar met watergedragen verven te willen werken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel