Schaalvergroting C2CWoning Recht op Wind

donderdag 16 augustus 2012
timer 2 min
C2CWoning Recht op Wind krijgt een vervolg. De gemeente Lansingerland heeft XXarchitecten gevraagd om het Cradle to Cradle concept op grotere schaal uit te rollen. Een tiental kavels voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) zijn aangewezen voor de ontwikkeling van zelfbouw van C2C woningen. Een positief signaal, de C2C woning smaakt naar meer!

De woning trekt veel belangstelling. Omwonenden, fietsers, hardlopers stappen regelmatig binnen met vragen over dit bijzondere huis. Ook worden regelmatig bezoeken georganiseerd. Zo was de woning tijdens de Dag van de Architectuur een van de opengestelde Rotterdamse gebouwen. De beide rondleidingen op die dag zaten al snel vol. Er ontstonden levendige debatten met de deelnemers over de opzet van de woning en de milieuwinst van de gekozen oplossingen. Booosting, het platform voor bouwinnovatie, organiseert 25 september een rondleiding. Houd hiervoor de website van C2Clabxx in de gaten.

 

Ook  in onze buurlanden is de bouw van de eerste C2C woning van Nederland niet onopgemerkt gebleven. Zo bezocht een delegatie van de KBC bank uit België afgelopen week de woning om inspiratie op te doen en te bekijken hoe je zo’n woning nu bouwt. Verrast over elk onderzocht en beoordeeld stukje materiaal en verbaasd over de mogelijkheden en eenvoud keerden onze zuiderburen na een succesvolle dag huiswaarts. De KBC bank zit met ons op dezelfde lijn; voor de bouw is ‘op weg naar C2C’ een hanteerbaar uitgangspunt.

 

In de politiek begint de woning inmiddels ook bekendheid te krijgen. De burgemeester van Lansingerland luidde het hoogste punt in, en Groenlinks Lansingerland heeft de woning genomineerd voor het Groene Lintje, een aanmoedigingsprijs voor milieuvriendelijke initiatieven in de gemeente. Dezelfde gemeente nodigde XXarchitecten uit voor meer C2C woningen.

 

Bent u geinteresseerd om deel te nemen aan het  CPO project dan kunt u dit het beste kenbaar maken met een mailtje aan xx@xxarchitecten.nl

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel