Krachten bundeling in Cradle to Cradle

zaterdag 11 februari 2012
timer 2 min
Tebodin, Grontmij, DHV, C2Clabxx en 2Evoke gaan samenwerken om de vele duurzaamheidsambities te vertalen naar de praktijk. Het unieke samenwerkingsverband To Serve & Project! ziet duurzaamheid als een organisch groeimodel. Een ontdekkingsreis op weg naar C2C, van eco-efficiënt naar eco-effectief.

Op weg naar C2C is kenmerkend voor de ontwikkeling van de eerste C2C woning van Nederland. Lees de blogs er maar op na. Een eco-effectief bouwproces is een iteratief proces en ontstaat langs organische lijnen. De blogs maken duidelijk zo’n proces voor slechts één woning al een behoorlijke breinbreker is. Bij opschaling naar gebiedniveau wordt de opgave nog complexer. Dat is ook te lezen in de C2C editie van Stedebouw & Architectuur.

 

Brainport Avenue

De hoge duurzaamheidsambities van onder andere Brainport Avenue in Eindhoven werden in deze editie breed uitgelicht. Brainport Avenue wordt niet ‘conventioneel’ verduurzaamd, maar volgens Cradle to Cradle principes. Doelstelling is dat iedere ontwikkeling waarde toevoegt aan het gebied en zijn omgeving.

 

Krachtenbundeling

Om het hoge ambitieniveau op een grotere schaal te kunnen realiseren moeten krachten worden gebundeld. Vandaar dat Tebodin, Grontmij, DHV, 2Evoke en C2Clabxx, allen geïnspireerd door C2C, ervan overtuigd zijn dat door samenwerking en kennis te delen een hoger ambitieniveau gerealiseerd kan worden dan wanneer ieder voor zich opereert.

 

Kern van de samenwerking tussen de deelnemende partijen is de wens om binnen een veranderende markt een, door het Cradle to Cradle designprotocol geïnspireerd, nieuw economisch model te ontwikkelen. De deelnemende partijen zien deze samenwerking dan ook als een ontdekkingsreis die veel verder gaat dan duurzaamheid in de traditionele betekenis.

 

community of practice

In een community of practice willen de partijen van elkaar leren en de basis leggen voor producten en diensten die als best-practises het gedachtengoed van Cradle to Cradle vooruit kunnen helpen. Doel is om eco-effectiviteit een ‘concreet’ gezicht te geven en daarmee tegemoet te komen aan een groeiende behoefte aan praktische, functionele oplossingen.

www.2sandp.nl

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel