C2CWoning energieneutraal

vrijdag 17 februari 2012
timer 2 min
Het lijkt nu rustig op de bouw van de C2CWoning Recht op Wind in Bergschenhoek. Een winterslaap? Beslist niet want inmiddels is met isolatieplaten Styrofoam van Dow Building Solutions de bekisting gemaakt voor de funderingsbalken. De fundering is inmiddels gestort en strak ook!

De levering van de vloeren is eind februari gepland en daarna gaat de bouw weer in volle vaart door. De vorstperiode viel gelijk met de leveringstijd.

 

Enorme zoektocht

Intussen zijn er met enkele installateurs gesprekken geweest naar aanleiding van nieuwe offertes. Dit is een tijdrovend proces, zeker bij een niet conventionele woning als de C2CWoning. Zo is het vinden van een betaalbare inpassing van duurzame energie een enorme zoektocht. De talloze aanbiedingen die bij ons binnenkomen liggen mijlenver uit elkaar. In de C2CWoning is al tijdens de ontwerpfase gekozen voor de deelname aan het initiatief van www.wijwillenzon.nl. Deze organisatie  die particulieren bij elkaar brengt om collectief zonnepanelen in te kopen. .

 

48 nieuwe zonnepanelen

De C2CWoning wordt  voorzien van 48 nieuwe zonnepanelen plus nog 4 oude panelen van het vorige huis. Volgens de berekeningen is dit voldoende om de hele woning van duurzame, elektriciteit te voorzien. De actie om collectief in te kopen is inmiddels afgerond en de panelen zijn geleverd. (Een vergelijkbare actie is inmiddels) gestart op www.iedereenzonneenergie.nl

 

Durzame warmte

Om ook duurzame warmte te genereren wordt er een gesloten bodemwarmtewisselaar toegepast in combinatie met zonnecollectoren. Het nieuwe initiatief van www.iedereeneenzonneboiler.nl biedt een systeem aan van zonnecollectoren met een boiler van 150L. Deze aanbieding voor particulieren is sterk concurrerend met de prijs die de installateurs offreren voor een soortgelijk systeem. Het lijkt de helft te schelen! Maar vergelijkingen zijn moeilijk, transparantie van de aanbiedingen is ver te zoeken. Je ziet toch wel een verschil in benadering tussen de installatiebranche en de bouwers, de laatste is veel meer gewend aan een kritische klant.

 

 

 

 

Het ontwerp voor de C2C woning ‘Recht op Wind’ is op basis van C2C principes ontwikkeld door XXarchitecten en Arconiko Architecten. Het ontwerp is getoetst met de C2C woningbouwtool van C2Clabxx. De woning is op weg naar C2C. Volgens de toets van C2Clabxxzit de woning op 89% C2C.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel