C2CWoning: burgers aan zet

dinsdag 4 december 2012
timer 1 min
Het initiatief voor het eerste C2C woning krijgt een vervolg in een project van 15 tot 20 woningen, wederom in Lansingerland. Deze buurt ligt aan de rand van de ecologische zone tussen Lansingerland en Pijnacker.

De ervaringen van de eerste C2C woningen tezamen met de potentiële voordelen van schaalvergroting moet deze wijk nog duurzamer maken dan de woning aan de Rotte.

 

Ook het ontwerpproces kan als een breuk met het verleden worden gezien. Er wordt niet begonnen met een ontwerp dat vervolgens in ‘de markt gezet’ wordt, maar er wordt eerst gezocht naar bewoners die gezamenlijk de buurt mede willen realiseren.

 

Co-design heet dit in hedendaags Nederlands en de initiatiefnemers voor de eerste C2C woning werken in deze nieuwe opgave samen met ERA Contour, een ontwikkelaar die al een aantal jaren geleden de stap naar vergaande bewonersinbreng heeft gezet.

 

De ambities zijn groot. Onder de naam FourC, C2C, Comfort en Codesign, wordt weer een stap verder gezet dan  het eerste  Cradle to Cradle woning.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel