Bouw C2CWoning gaat supersnel. Jouke redt uitzicht

vrijdag 20 april 2012
timer 2 min
Met de dag van het hoogste punt in zicht, vordert de bouw van de C2CWoning gestaag. Sinds afgelopen vrijdag bestaat de eerste verdiepingsvloer niet meer uit een wirwar van leidingen, elektra en wapening. We hebben nu een mooi en strak vloertje! En dat terwijl de breedplaatvloeren in eerste instantie tien centimeter te kort op de bouwplaats geleverd werden.

Met wat extra bekisting langs de randen is de vloer klaargemaakt voor de betonstort. Geheel in lijn met C2C bouwen is er alleen daar waar constructief gezien beton nodig is, het beton gestort. De overige delen van de vloer is gevuld met de betonbesparende STYROFOAMtm reststroken, van de gevelisolatie. Op dit moment kan er zelfs al op de vloer gelopen worden en dat is zeker de moeite waard met het prachtige uitzicht over de rivier de Rotte.

 

Aan het timmeren

Geheel volgens de bouwplanning is de aannemer deze week aan het timmeren om de geveldelen te kunnen plaatsen. Ook dit verloopt razendsnel. Zo was de toekomstige bewoner Jouke Post er deze week net op tijd bij om zijn uitzicht vanuit de slaapkamer te redden. De aannemer timmerde in zijn enthousiasme de plaats voor de schuifpui ook dicht. Het is maar goed dat Post naast de C2C aspecten ook de dagelijkse bouwpraktijk scherp in de gaten houdt!

 

Building Holland

Christanie Zwijgers en ik waren er dit keer niet bij, wij stonden samen met XXarchitecten en Arconiko Architecten in de stand van de C2C woning tijdens Building Holland in de Amsterdam RAI. Posters beschreven het concept, de maquette gaf het totaalbeeld weer en de C2C producten met materiaalkleurcode ‘groen’ en ‘blauw’ waren te zien in de stand van Booosting.

 

Jouke Post over de C2CWoning tijdens Booosting bijeenkomst

Holland Building in de RAI Amsterdam.

 

Clickbrick gelijmd of gevoegd?

Ondertussen werden de vragen over de toepassing van de producten door de bezoekers van de beurs op ons afgevuurd. Wordt de Clickbrick van Daas gelijmd of gevoegd? Geeft drie dubbel glas geen groen gekleurd uitzicht? Kan de BIA Eco Blok zonder mortel gestapeld worden? Hoe wordt de woning geventileerd? Worden de zonnepanelen geïntegreerd in het dak of op de zinken dakbedekking gemonteerd? Met veel plezier en enthousiasme werden de vragen beantwoord en is er verwezen naar deze blog waarin wekelijks het laatste nieuws over de woning te lezen is!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel