Upgrade galerijen Livingstonelaan

donderdag 25 mei 2023
Zo’n 20 jaar geleden werden de galerijen aan de Utrechtse Livingstonelaan voorzien van een Triflex BTS-P afwerking. De opdrachtgever wilde nu graag een upgrade van het bestaande systeem op de galerijen om de levensduur te verlengen. Deze wens was om dit weer met Triflex te realiseren!

De uitdaging

De bestaande Triflex BTS-P afwerking op de galerijen, was zo’n 20 jaar oud. Dit Triflex BTS-P systeem bestaat in hoofdlijnen uit 2 delen; een gewapend membraan dat voor de scheuroverbruggende waterdichting zorgt, en daarop een slijtlaag die dit membraan beschermt en bestand is tegen de zware mechanische belastingen en weersinvloeden. Het was de wens van de opdrachtgever om te onderzoeken of de bestaande afwerking geüpgraded kon worden zonder dat deze compleet vervangen moest worden. 

De oplossing

De bestaande Triflex BTS-P afwerking is overlaagd met een nieuwe Triflex BFS slijtlaag. Op deze manier wordt de levensduur van de afwerking verlengd met vele jaren. Zowel vanuit financieel oogpunt als vanuit milieuoogpunt is dit zeer interessant. Er is namelijk geen milieuschade door het afvoeren van oude afwerkingen, en er hoeft er maar een half systeem te worden aangebracht, terwijl op deze manier een kwaliteit wordt behaald van een volledig nieuw systeem. Daarnaast is het Triflex BTS-P systeem een systeem wat gevolgschade voorkomt. Het zorgt dat het beton beschermd wordt en de kosten van betonschades voorkomen wordt.

Galerijen Livingstonelaan

Het proces

Triflex heeft in het voortraject technisch onderzoek gedaan naar de bestaande afwerking. Hieruit bleek dat de waterdichte basis van deze afwerking nog zo goed was dat deze gehandhaafd kon blijven en kon worden overlaagd met een nieuwe slijtlaag. Toen dat eenmaal duidelijk was, kon Totaal Vloeren Betonherstel aan de slag! Zij hebben de bestaande afwerking gereactiveerd door het aanbrengen van Triflex Reiniger en de nieuwe slijtlaag aangebracht. De nieuwe slijtlaag gaat op deze manier (zelfs na vele jaren) weer een homogene verbinding aan met de bestaande afwerking. Op deze manier wordt het technisch gezien weer één geheel.

Het resultaat

Het resultaat is een technische en esthetische upgrade van de galerijen, zonder de gehele oude afwerking te vervangen. De opdrachtgever is tevreden met het resultaat en de galerijen kunnen weer jarenlang mee! 

Total Cost of Ownership (TCO)
Dit project is een mooi voorbeeld voor opdrachtgevers die bij het onderhouden van hun gebouw nadenken over de lange termijn investeringen en de Total Cost of Ownership (TCO). 

De term Total Cost of Ownership maakt onderdeel uit van het levensduur denken, wat in de huidige tijd veel beter past bij investeringen in vastgoed. Er wordt binnen deze benadering meer gekeken naar de onderhoudskosten verspreid over de gehele levensduur, in plaats van alleen maar naar de initiële investeringen. Men wordt als eigenaar van een gebouw of constructie dus meer bewust van de financiële gevolgen van keuzes voorafgaand aan de renovatie.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

‘De omwenteling naar een nieuw tijdperk’

26 apr om 07:30 uur

Op 14, 15 en 16 mei vindt in de Brabanthallen in Den Bosch dé vakbeurs voor verbetering van bestaand vastgoed…

Lees verder »
descriptionArtikel

De kracht van geografische data voor een breder publiek

22 mrt om 12:00 uur

Actuele vraagstukken als de woningnood en klimaatverandering vragen om oplossingen die moeten komen van…

Lees verder »
descriptionArtikel

Vijf maatregelen om funderingsschade goed aan te pakken

1 mrt om 10:00 uur

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur verwacht dat vierhonderdduizend panden in Nederland te maken…

Lees verder »
descriptionArtikel

Seminar De Bewoner Centraal 2.0 zet grote stappen vooruit

9 feb om 10:25 uur

De grootste uitdaging om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen is niet de…

Lees verder »
descriptionArtikel

Jeroen de Willigen pleit voor een nieuwe bouwcultuur

16 jan om 14:30 uur

Bij De Zwarte Hond is Jeroen de Willigen partner-stedenbouwkundige en creatief directeur. Deze herfst werd hij…

Lees verder »
descriptionArtikel

Uitvoering van rijksbeleid fysieke leefomgeving loopt achter

15 jan om 12:30 uur

De Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (Rli) roept het kabinet op om de balans tussen…

Lees verder »
descriptionArtikel

Fusie van belangen bevordert duurzame woningbouw

9 jan om 14:50 uur

Eind deze maand gaan experts en betrokkenen in het seminar De Bewoner Centraal 2.0 (30 januari, Utrecht) dieper…

Lees verder »
descriptionArtikel

Trends in de woningmarkt 2024: benut het momentum

8 jan om 10:00 uur

Op het gebied van volkshuisvesting is er in 2024 een kans om echt stappen te zetten vanaf beleidsafspraken en…

Lees verder »