Renovatie glazen dak Rechtbank Maastricht

maandag 6 februari 2023
Het glazen atriumdak boven de centrale hal van de Rechtbank zorgde al voor een langere periode voor lekkages. Het bleek niet mogelijk deze traditioneel te herstellen, dus is gekozen voor een lange termijn oplossing van Triflex.

De uitdaging

Het glazen atriumdak boven de centrale hal van de Rechtbank moest vanwege lekkages worden vervangen. Dit heeft te maken met de loodaansluitingen en het opgaand metselwerk, deze kunnen niet traditioneel hersteld worden omdat hier een complete glazen dak overheen is aangebracht. Hierdoor is er geen ruimte om het lood te vervangen en moest er gezocht worden naar een andere oplossing. Een belangrijke eis vanuit dit project was dat het een oplossing moest zijn voor de lange termijn (10 jaar). Omdat onze producten meer dan 25 jaar meegaan, had Triflex de juiste oplossingen voor dit bijzondere project.

Atriumdak rechtbank Maastricht

Het proces

Hazenberg Bouw, Dakaccent en erkende Triflex applicateur JL Kunststoffen BV zijn hiermee aan de slag gegaan. Voor het lood is er gekozen voor Triflex Profibre en voor de gekitte naden van alle glazen dakpanelen (inclusief de aansluitingen met de dakbedekking) is Prodetail gebruikt. Eerst zijn de banen op het glas afgeplakt, vervolgens is het glas gereinigd met Triflex Glas Reiniger en daarna is Triflex Glas Primer aangebracht. Tot slot is Triflex ProDetail membraan gebruikt en voor het lood is Triflex Profibre aangebracht.

Er is gekozen voor deze systemen omdat beide een lange levensduur hebben en het snel uitharden. Daarnaast was het snel aan te brengen en was er geen overlast voor de gebruikers (er was geen boor-en slijpwerk nodig). Omdat alle werkzaamheden buiten konden worden uitgevoerd, was er tijdens het gehele werkproces geen hinder binnen de rechtbank. Door de lange levensduur van de systemen, kon de gewenste 10 jaar behaald worden én was er een financieel voordeel: het is een oplossing voor de langer termijn, er is weinig onderhoud nodig én het glazen dak hoefde niet vervangen te worden. Verder is de lekkage door deze systemen opgelost en is het bijna niet zichtbaar in het glazen atriumdak.

Op deze manier waren de gewenste aspecten van het project behaald.

Vooraanzicht Rechtbank Maastricht

Betrokken partijen

  • JL Kunststoffen BV
  • Hazenberg Bouw
  • Dakaccent

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.