Holonite bestaat 50 jaar

woensdag 25 september 2019
timer 3 min
Holonite viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Sinds de oprichting op 12 augustus 1969 heeft Holonite binnen de bouw en kozijnenindustrie een leidende positie verworven op het gebied van composietsteen. Dit is een hele prestatie, waar wij binnen Holonite dan ook enorm trots op zijn.

Holonite produceert en distribueert gevel en afbouwelementen. Zo beschikken wij over een zeer uitgebreid standaard productassortiment met o.a. dorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers, allen in verschillende kleuren en texturen. Door onze ervaring en expertise bieden wij de mogelijkheid om voor renovatie- en nieuwbouwprojecten gevel- en afbouwelementen af te stemmen op de maatvoering van het project. In de loop van de jaren hebben wij binnen de kozijnindustrie naam weten te maken met onze waterdichte- en onderhoudsarme dorpelsystemen. Holonite dorpelsystemen sluiten naadloos aan op houten-, kunststof- en aluminium kozijnen.


50 jaar geleden is Holonite aan de Calandweg te Bergen op Zoom als Brabantse onderneming gestart. In 1977 heeft Holonite al haar bedrijfsactiviteiten verhuisd naar de Industrieweg te Halsteren, om zich vervolgens vanaf 1996 gefaseerd te vestigen in het huidige pand op bedrijfsterrein Welgelegen in het Zeeuwse Tholen. Vanaf 2002 zijn al onze bedrijfsactiviteiten gevestigd op deze locatie te Tholen.


Holonite legt haar verkoopfocus op de zakelijke markt (business-to-business), van architect tot aannemer en van woningbouwcoöperatie tot de professionele bouwmaterialenhandelaar. Echter heeft Holonite in het verleden nog wel geprobeerd om de consument rechtstreeks te benaderen door een shop te openen in Bergen op Zoom. Het grote succes bleef uit waarna er besloten is Holonite producten enkel te verkopen via business-to-business kanalen. Voor de particuliere markt is het echter wel mogelijk om via professionele bouwmaterialenhandelaren onze standaard producten uit voorraad te kopen. Maatwerkproducten kunnen via deze professionele bouwmaterialenhandelaren worden aangevraagd. 


Onze bedrijfsstrategie is in de loop van de jaren sterk veranderd. De vraag naar een zo duurzaam mogelijk product is de laatste jaren enorm belangrijk geworden. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt Holonite verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Hoe wij dit doen? Door onze producten op basis van verantwoord gedrag te produceren; oftewel wij maken zeer bewuste keuzes om een juiste balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Holonite producten zijn Cradle to Cradle gecertificeerd (brons en zilver). In het kader van duurzame productontwikkelingen zijn er ook een aantal hoogwaardige innovatieve bouwproducten geproduceerd en door Holonite geïntroduceerd op de markt, waaronder onze zeer bekende laagreliefdorpels. Op aanvraag is het ook mogelijk om uw product Biobased te produceren.


Uiteraard willen wij onze relaties in het bijzonder bedanken voor het jarenlange vertrouwen in Holonite. U heeft het mede mogelijk gemaakt dat wij deze prachtige mijlpaal hebben weten te bereiken! Voor deze speciale gelegenheid hebben wij een bedrijfsfilm laten maken waarbij wij u een goede indruk hopen te geven van alle bedrijfsprocessen binnen Holonite; dit vanaf de ontwikkeling van onze producten tot het eindresultaat bij de klant.


 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Holonite bestaat 50 jaar

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Toekomstbestendig bouwen: slim, duurzaam en betaalbaar

30 mei om 07:30 uur

Martin Huiskes is architect en partner bij LKSVDD architecten. Het bureau richt zich op het maken van ‘…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kun je vernieuwen door het verleden te omarmen?

17 apr om 07:30 uur

Tijdens het nieuwe kunst- en architectuurfestival Cherish or Destroy luidt de centrale vraag: in hoeverre moet…

Lees verder »
descriptionArtikel

Blue zones bieden een wenkend perspectief

3 apr om 07:30 uur

Blue zones zijn plekken in de wereld waar mensen relatief lang en gelukkig leven. “Blue zones bestaan overal,…

Lees verder »
descriptionArtikel

Symposium over de kansen voor waterrijk bouwen

29 feb om 07:30 uur

Tijdens het symposium Building the Future, op maandag 18 maart in Zwolle, wordt ingegaan op stedenbouwkundige…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kunstmatig versus kunstzinnig

19 feb om 15:30 uur

De afbeelding bij dit webartikel was te mooi om te laten liggen als cover van onze Innovatiecatalogus 2024 (…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kunstmatige intelligentie bedreiging voor architect?

9 feb om 07:30 uur

Als redactie kunnen we niet meer heen om kunstmatige intelligentie (AI), maar hoe zit dat in de bouwwereld?…

Lees verder »
descriptionArtikel

Superslimme energie interface motiveert gebruiker

5 feb om 07:30 uur

Equi is Latijns voor ‘gelijk’. Wie deze productnaam googlet, komt terecht bij een bouwstofzuiger. Als je verder…

Lees verder »
descriptionArtikel

Top-10 innovaties die het gaan maken in 2024

1 feb om 11:30 uur

Als transitiemaker bij Squarewise en innovatiecoach bij TKI Urban Energy is Niels Rood dagelijks met innovaties…

Lees verder »