Duco toont zijn passie voor ventilatie tijdens Building Holland

zondag 15 april 2018
timer 3 min
Met honderden waren ze, de Nederlandse installateurs die begin februari afzakten naar de stand van Duco tijdens VSK. De ventilatiespecialist had op hét Mekka voor de gehele installatiebranche met twee absolute blikvangers dan ook heel wat aandacht naar zich toegetrokken. En die drum wil het tevens laten horen tijdens Building Holland, want meer dan ooit staat 2018 voor Duco in het teken van de woonconcepten van de toekomst.

Wat ventilatie in een toekomstgerichte woning kan doen, laat Duco graag zien op stand 014 in hal 10. Met meer dan 25 jaar ervaring weet de Belgische fabrikant van ventilatiesystemen voor residentiële en utiliteitsprojecten gezondheid, comfort en energie-efficiëntie met elkaar te verweven. Het resultaat zijn concrete ventilatieoplossingen die verrassen doordat ze een voor een aansluiten bij de wensen van vandaag en morgen. De DucoBox Silent en DucoBox Focus mogen dan wel een vaste waarde zijn binnen het gamma van Duco, het neemt niet weg dat zijn R&D-afdeling de vloot blijft vernieuwen. De DucoBox Energy en DucoBox Eco bewijzen dit met een buitengewone focus op het vlak van installatiegemak, energiezuinigheid en geluidsvermogen.

DucoBox Energy: de stilste WTW-unit van Europa

“Door vier doordachte woonconcepten te tonen, laten wij bezoekers tijdens Building Holland zien dat wij voor ieder nieuwbouw- of renovatieproject een oplossing bieden”, vertelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “Ongeacht of de wens wordt uitgesproken om actief of passief te bouwen. Een absolute blikvanger op de stand wordt de DucoBox Energy; een nieuwe ontwikkeling van Duco die meteen als de stilste WTW-unit van Europa wordt gezien. Deze unit maakt onder andere gebruik van een 2-zoneregeling (dag en nacht), zodat een optimaal energetisch rendement wordt bereikt. Het systeem volgt als het ware de bewegingen van de bewoner in de woning en zal hierdoor automatisch via sensoren bepalen op welk moment er geventileerd dient te worden.”


Bovendien wordt het geluidsvermogen aan de toevoerzijde tot een absoluut minimum beperkt (55 dB(A) bij 325 m³/u). Dat de automatische inregeling van de unit een besparing van 50 procent op de inregeltijd kan opleveren, is een sterke meerwaarde voor de installatiemarkt.

DucoBox Eco: de slimste ventilatiewarmtepomp van Europa

Een tweede blikvanger op de stand is de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco, die volgens Dejonghe ‘de slimste van Europa’ is. “Deze unit beschikt immers over een gepatenteerde 2-zoneregeling met vraagsturing, met een minimaal geluidsvermogen en een maximale energiezuinigheid als resultaat. De unit heeft overigens een flexibele opbouw. Koppeling is mogelijk zowel aan een cv-ketel als aan een buffervat. Bij keuze voor een vat kan die worden gecombineerd met een cv-ketel of weerstand (all-electric oplossing). Een A+ Ecodesign-label garandeert een gunstige subsidieregeling.”


De DucoBox Eco en DucoBox Energy zijn specifiek ontwikkeld voor de woningmarkt en sluiten naadloos aan bij de BENG-ambitie (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Meer informatie vindt u op de website van Duco.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

foto van een hek
person_outlineBlog

3 belangrijke aspecten voor beveiliging bouwterrein

29 jul om 09:18 uur
Wanneer je verantwoordelijk bent voor de bouw van een pand of voor de renovatie van een gebouw, dan brengt dit…
Lees verder »
descriptionArtikel

Houtbouw: vliegwiel voor duurzaam bosbeheer

18 jul om 08:00 uur
Koop gecertificeerd tropisch hout, want zo behoud je tropische bossen. Het klinkt gek, maar zo zijn er wel meer…
Lees verder »
descriptionArtikel

Het Holbeinhuis wordt de huiskamer van ondernemend Rotterdam

17 jun om 11:40 uur
Het iconische Holbeinhuis gelegen aan de Coolsingel 65, hoek Stadhuisplein in Rotterdam wordt gerenoveerd en klaar…
Lees verder »
descriptionArtikel

Op naar groener onderwijs met e-learning

31 mei om 17:23 uur
Wat als we scholen ontwerpen vanuit de Duurzame Ontwikkelingsdoelen? Scholen met groene en gezonde gebouwen en…
Lees verder »

De Hidden Treasure duurzaam beschermd

30 mei om 10:43 uur
De oude bedrijfscampus van Philips in Eindhoven is gerenoveerd tot een modern appartementencomplex met maar liefst…
Lees verder »
descriptionArtikel

Circulair West lanceert blauwdruk voor duurzame woonwijk

25 mei om 08:00 uur
De koplopers van de stichting Circulair West constateerden dat bij gebiedsontwikkelingen nog steeds grote kansen…
Lees verder »
descriptionArtikel

Aeres Hogeschool - duurzaamheid in de breedste zin van het woord

18 mei om 10:52 uur
Om goed na te kunnen denken en je optimaal te ontwikkelen is de omgeving van groot belang. Een duurzame…
Lees verder »
descriptionArtikel

Bijna 50% huizenbezitters wil verduurzamen, maar ziet geen mogelijkheden

18 mei om 00:01 uur
Hoewel 44 procent van de Nederlandse woningbezitters van plan is zijn woning in de komende twee jaar te…
Lees verder »