ZZDP realiseert meeste commercieel vastgoed

woensdag 19 januari 2011
timer 2 min
PropertyNL publiceert architecten top-25 op basis van gerealiseerde vierkante meters binnen het commercieel onroerend goed.

Op jaarlijkse basis publiceert PropertyNL, het grootste onafhankelijke researchcentrum voor vastgoed in Nederland, een architecten top-25 op basis van de in dat jaar gerealiseerde vierkante meters binnen het commercieel onroerend goed. ZZDP Architecten steeg dit jaar naar de eerste plaats, terwijl over de hele linie 15 procent minder gebouwd werd dan in 2009.  “Lijstjes zijn niet belangrijk, tenzij je op de eerste plaats staat natuurlijk,” relativeert Adam Smit, “want het gaat ons uiteindelijk om de inhoud”.

 

ZZDP Architecten, vorig jaar nog op plaats 20, besteeg de top van de ranglijst door de oplevering van een drietal kantoren. “Wij zijn heel trots op deze plek en hebben afgelopen jaar ook hard gewerkt om mooie ontwerpen te realiseren”, aldus Joris Deur. “Naast het aantal vierkante meters dat wij afgelopen jaar hebben neergezet, proberen wij onze ontwerpen altijd een sterke identiteit te geven door strategische situering en een krachtige massa-opbouw".

 

Vooral de oplevering in 2010 van blikvanger de Haagsche Zwaan (19.000 vierkante meter), dat pal aan de Utrechtsebaan in Den Haag staat, heeft een grote bijdrage geleverd aan deze nummer één positie. Het is een markant gebouw met twintig verdiepingen, 237 parkeerplaatsen en het helt 12 meter over de Utrechtsebaan. Daarnaast zijn ook kantoorpanden van reclamebureau TBWA en het WTC in Almere, mede de reden waarom ZZDP leidend het nieuwe jaar ingaat.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel