ZorgSaamWonen Congres ‘Lang zullen we wonen’, jij komt toch ook?

maandag 25 oktober 2021

Lang zullen we wonen! Dat is het thema wat centraal staat op het ZorgSaamWonen Congres, dat dit jaar plaatsvindt op 9 december in de Buitensociëteit in Zwolle. ZorgSaamWonen organiseert dit congres samen met de provincie Overijssel.

We leven langer en dat is een feest waard. Toch zijn er genoeg uitdagingen om dit langere leven zo prettig mogelijk te maken. Zo is er een groot tekort aan betaalbare, passende woningen voor jong én oud. En zijn er meer plekken nodig voor mensen waar zij hun talenten kunnen inzetten, elkaar kunnen ontmoeten en volop kunnen participeren.

Tijdens het congres hebben we verschillende interessante inspiratiesessies, keynotes en praktijkvoorbeelden op het programma. Kom en geniet van:

Interview met gedeputeerden Monique van Haaf en Roy Witte vanuit het fysieke én sociale domein
Lezing door Professor Peter Boelhouwer hoogleraar Housing Systems bij de TU Delft
Leerzame voorbeelden uit Overijssel en uit de rest van het land.
Praktijksessies en Inspiratiesessies, zoals: 
Bewustwordingscampagne van corporatie Actium
Buurtcirkels, Pameijer
Imean Care ism Saxion Hogeschool
Lang Zult U Wonen / Blij(f) Thuis Box
Ouderinitiatief De Hooiberg in Borne
Senior Smart Living Park Entree, Schiedam, Blauwhoed
Stimuleringsregeling Wonen en Zorg (SWZ) én de nieuwe regeling rond Ontmoetingsruimten door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de RVO
Wooncomplex Scheldehof Vlissingen, Atelier PRO architecenbureau
Woon- en leefgemeenschap Rosa Spierhuis in Laren, EGM architecten
Woonformules, innoveren in seniorenhuisvesting corporatie Woonzorg Nederland
Woonzorgcomplex Humanitas in Deventer
Zorgcomplex Bastion in Geertruidenberg, HEVO

Op 4 oktober zijn, tijdens het Seminar Eenzaamheid en Wonen in Kloosterkwartier Veghel, de juryprijs en de publieksprijs van de ZorgSaamWonen Award bekend gemaakt. Inclusief Wonen – Leidenweg Arnhem is de winnaar van de juryprijs. Hart van Vathorst is bekroond met de publieksprijs. Tijdens het congres presenteren de twee winnaars zich door middel van een pitch. Ook verzorgen zij beide een inspiratie-/praktijksessie. Verder presenteren we tijdens het congres de Catalogus Woonvormen voor senioren. Ook laten we de filmpjes uit de reeks ‘ZorgSaamWonen kijkt verder’ zien. Kortom, te veel om op te noemen!

Aanmelden voor het congres
Het congres vindt plaats op 9 december, meld je hier aan. Voorafgaand aan het congres vindt op 8 december een pre-event plaats, met werkbezoeken aan projecten in de provincie Overijssel. Meld je aan voor het congres + pre-event.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
congres logo