Zorgcomplex en wonen op voormalig industrieterrein Den Haag

maandag 28 juni 2010
timer 2 min
Initiatief van Stichting Eykenburg, Humanitas DMH en Staedion.

Op woensdag 23 juni ondertekenden Stichting Eykenburg, Humanitas DMH, woningcorporatie Staedion en vastgoedontwikkelaar Loostad een overeenkomst voor de bouw van een zorgcomplex op het voormalig Gemeentelijk Industrie Terrein (GIT) achter de Loosduinseweg. In het zorgcomplex ‘Het Zamen’ komen bedrijfsruimten, intramurale zorgplaatsen en (zelfstandige) zorgeenheden voor senioren. Het Zamen is een initiatief van de Stichting Eykenburg, Humanitas DMH en woningcorporatie Staedion en wordt ontwikkeld door Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn. Het zorgcomplex is naar verwachting medio 2012 gereed.

 

Het complex krijgt op de begane grond een atrium met onder andere zorgvoorzieningen. Daarboven zijn twee woonlagen gepland met intramurale zorg. Deze worden eigendom van Stichting Eykenburg en Humanitas DMH. Staedion wordt de eigenaar van de gehele begane grond en de bovenste vier lagen, waar (zelfstandige) zorgeenheden voor senioren worden gerealiseerd. Voor die bewoners leveren Stichting Eykenburg en Humanitas DMH de benodigde zorg. De centrale voorzieningen en het geplande restaurant op de begane grond zijn ook toegankelijk voor de bewoners van de omliggende buurten.

 

‘Het Zamen’ is een toepasselijke naam voor het complex aangezien het de samenwerking tussen Stichting Eykenburg, Humanitas DMH en Staedion weerspiegelt. Ook komen er in het gebouw veel  verschillende groepen uit de samenleving te’zamen’. Daarnaast ligt het complex aan de ‘Zamenhofstraat’. De bouw van ‘Het Zamen’ past in de herontwikkeling van het GIT. Staedion heeft de intentie om het gebied de komende jaren te transformeren van voormalig industrieterrein naar een gebied met verschillende functies zoals zorg, wonen, creatieve functies en een aantrekkelijke openbare ruimte.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel