Xella introduceert handzaam boekje ‘De Groene Motor’

dinsdag 12 juli 2011
timer 2 min
Xella Nederland BV uit Gorinchem introduceert het boekje ‘De Groene Motor’. In dit levende handzame boekje doorloopt Xella aan de hand van vragen en antwoorden de levenscyclus en milieuprestaties van haar producten van kalkzandsteen (Silka), en cellenbeton (Ytong, Ytong Multipor en Hebel).

Daarnaast brengt de bouwproducent haar visie op duurzame producten en productie voor het voetlicht. ‘De Groene Motor’ heeft ook een online uitgave die regelmatig wordt geactualiseerd en aangevuld. Vragen en opmerkingen kunnen op de website worden achtergelaten en worden snel behandeld.

 

De heer Jos Cox, CEO Xella Noordwest-Europa: ‘Xella wil een voorloper zijn op het gebied van duurzame bouwoplossingen. Het op de markt brengen van bouwproducten en bouwsystemen die de vraag naar energie minimaliseren, heeft daarbij prioriteit. Het boekje ‘De Groene Motor’ geeft aan welke initiatieven we ontplooien in het belang van mensen, onze leefomgeving en de wereld als geheel.’ Zo ontving Xella onlangs als eerste producent binnen de toepassing massieve binnenwanden het DUBOkeur® merk. Met het DUBO keurmerk laat Xella zien dat ze met Ytong en Silka tot de meest milieuvriendelijke producten behoren in de keten. Het DUBOkeur® merk toont op een onafhankelijke manier de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van materialen en/ of bouwproducten aan.

 

Het boekje ‘De Groene Motor’ is te downloaden op de vernieuwde Xella website. http://www.xella.nl/nl/content/visie_1530.php  of via uw smartphone te bekijken op http://groenemotor.xella.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel