Woonzorgzones

dinsdag 26 januari 2010
timer 1 min
Een woonzorgzone is een buurt, wijk of dorp waarin optimale condities zijn geschapen voor wonen met zorg en welzijn, tot en met niet-planbare 24 uurs zorg. Een woonzorgzone is een gewone woonwijk. Wat deze wijk toch bijzonder maakt, is dat er zoveel voorzieningen en diensten aanwezig zijn dat ook mensen die een of andere vorm van zorg nodig hebben, in de wijk kunnen blijven wonen. Vaak zelfs in de eigen woning, omdat deze al geschikt is of eenvoudig aangepast kan worden. Belangrijk kenmerk van een woonzorgzone is de combinatie van een wijksteunpunt voor zorg- en welzijnsvoorzieningen, aangepaste of aanpasbare woningen en een toegankelijke, sociaal veilige en verkeersveilige woonomgeving. Een omgeving die mensen uitnodigt en in staat stelt andere mensen te ontmoeten.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel