Winkelcentrum Vleuterweide Utrecht wint NRW Jaarprijs 2011

maandag 18 april 2011
timer 1 min
Vleuterweide, het winkelcentrum van de Vinex-locatie Leidsche Rijn, is winnaar van de NRW Jaarprijs 2011.

Het wijkwinkelcentrum van in totaal 15.000 vierkante meter, heeft primair een verzorgende functie voor de ruim 10.000 inwoners, maar kent ook ruim 30 procent bezoekers uit de omtrek.

 

Attractieve verblijfplek

Vleuterweide is een centrum dat naast de functie van boodschappencentrum ook een centrale plek inneemt in de wijk als attractieve verblijfplek.

 

Stadse allure

De gevarieerde architectuur, de aanwezige horeca en de ligging aan het water geeft een stadse allure aan het centrum. Consumenten voelen zich vertrouwd en waarderen de mix van dagelijkse boodschappen, shoppen en horeca.

Het winkelcentrum combineert winkelen en wonen in een open structuur van hoog niveau, waardoor een levendig gebied is ontstaan met een prettig verblijfsklimaat. Winkelgebied en omgeving zijn goed met elkaar in overeenstemming en vormen een mooie balans.

 

Warme-Koude-Opslag- installatie

In het kader van duurzame stedenbouw is bij Vleuterweide een Warme-Koude-Opslag- installatie gerealiseerd waarop zowel de winkels als de woningen en het kantoor zijn aangesloten en daarmee is Vleuterweide ook op het gebied van duurzaamheid bij de tijd. De inpandige expeditie is ook nog eens een voorbeeld van mooi ingepaste architectuur.

 

 

www.nrw.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel