Welkomstsymposium TU Delft voor Cradle to Cradle professor Michael Braungart

woensdag 13 april 2011
timer 2 min
Om prof. dr. Michael Braungart, sinds january 2011 gastprofessor bij Bouwtechnologie welkom te heten, vindt op 15 april een symposium plaats in the Oostserre van de Faculteit Bouwkunde.

C2C grondlegger

Michael Braungart is een van de grondleggers van het bekende concept Cradle to Cradle (C2C), dat in Nederland grote bekendheid kreeg door zijn boek Cradle to Cradle: Remaking the things we make en twee documentaires over C2C in het televisieprogramma Tegenlicht. Dit boek, dat Braungart samen met de Amerikaanse architect William McDonough schreef, is een manifest waarin wordt opgeroepen tot een transformatie in de menselijke industrie door ecologisch intelligent ontwerp. Braungart stelt dat mensen het milieu positief kunnen beïnvloeden door industriële productieprocessen te heroverwegen. Steeds meer bedrijven omarmen tegenwoordig de methode Cradle to Cradle om hun producten en processen geheel of gedeeltelijk aan te passen in lijn met de principes van C2C.

 

Activist

Braungart was ooit activist voor Greenpeace en is nu hoogleraar Procestechniek aan de Universiteit van Lüneburg. Bovendien was hij de oprichter van EPEA International Umweltforschung GmbH in het Duitse Hamburg. In 2009 heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met Braungart aan het Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT) een leerstoel opgericht onder de naam  ‘Cradle to cradle in relation to sustainable system innovations and transitions in theory and in practice’. En nu verbindt Braungart zijn naam ook officieel aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

 

Programma Welkomstsymposium

 

Michael Braungart

Programma Welkomstsymposium, Faculteit Bouwkunde, TU Delft

 

13:00 – 13:10: Karin Laglas, welkom en opening

 

13:10 – 13:30: Michiel Haas, Zero material approaches

 

13:30 – 13:50: Michael Bittermann, A new approach for C2C quantification: neural computation?

 

13:50 – 14:10: Andy van der Dobbelsteen, C2C for the Urban Environment

 

14:10 – 14:40: Koffiepauze

 

14:40 – 15:00: Ben Bronsema: Earth Wind & Fire

 

15:00 – 15:30: Peter Luscuere, Bio Based Building Materials

 

15:30 – 16:30: Michael Braungart, Cradle to Cradle

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel