Vraag 6: Mainstream of marginaal?

maandag 4 oktober 2010
timer 2 min
6. Wordt C2C binnenkort mainstream, of blijft het een marginale stroming?

Thom Aussems

We zien C2C als een ontwikkelingsrichting die aan belangrijkheid zal winnen. Het op grote schaal realiseren van gebouwen die op alle aspecten voldoen aan de criteria van C2C, dat zie ik nog niet zo gauw gebeuren. Het perspectief op brede invoering zal ook afhankelijk zijn van de mate waarin de regelgeving dit gedachtegoed gaat faciliteren. Zo stagneren investeringen in het besparen van energie in de sociale huursector op het ontbreken van passende wetgeving.

 

Louise Vet

Door te werken met een gerenommeerde architect en aannemer heeft het NIOO-KNAW laten zien dat C2C ook door mainstream-bouwers kan worden toegepast. Duurzaam bouwen kan nu niet meer worden weggezet als een ‘linkse hobby’ met een geitenwollensokken imago. Ik merk dat er daardoor veel meer aandacht is uit de ‘gewone’ bouwwereld. Dat is heel belangrijk om C2C mainstream te laten worden.

 

 

Helma Smolders

Op korte termijn zal C2C niet mainstream worden, daarvoor gaan de ontwikkelingen te langzaam. Maar grondstofschaarste wordt steeds meer een hot item en C2C is daarvoor een oplossing. Ik denk dus zeker dat er mogelijkheden zijn voor een bredere toepassing van C2C dan nu het geval is.

 

 

Nicole Ramaekers

Op korte termijn niet, maar uiteindelijk zal C2C de enige manier blijken om de grondstoffenstroom in control te krijgen. Willen we onze aarde leefbaar houden voor komende generaties dat is het gewoon noodzakelijk!

 

 

 

Jouke Post

Het zal nog heel lang duren. Ik haal altijd maar aan dat John Habraken vanaf de jaren zeventig het woord verkondigde en dat eind negentiger jaren de uitwerking ervan, het Open Bouwen, pas door velen begrepen (en door weinigen omarmd) is. Het zal zeker een jaar of vijfentwintig duren voordat C2C gemeengoed is.

 

 

 

Rinus van den Berg

De vraag is niet of C2C mainstream wordt! De vraag is hoelang we nog als professionals in industrial and architectural design accepteren dat de wereld als resultaat van ons handelen naar de klote gaat!

 

 

 

 

Reageren op deze discussie? Mail uw reactie naar de redactie van Stedebouw & Architectuur.

 

Bekijk ook de reactie op vraag 1: Sociale samenhang en zorg in krimpgebieden 

Bekijk ook de reactie op vraag 2: Welke strategie en waarom

Bekijk ook de reactie op vraag 3: Welke maatregelen zijn nodig

Bekijk ook de reactie op vraag 4: Nieuwbouw en krimp

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel