Vraag 5: Succes C2C en C/PO

dinsdag 5 oktober 2010
timer 2 min
5. Wat kan helpen om Cradle to Cradle in C/PO projecten tot een succes te maken?

Marcel Kastein

In projecten is het op dit moment essentieel om vooraf een goede kosten/baten analyse uit te voeren. Daarbij moet ook betrokken worden wat andere partijen, zoals gemeenten, concreet te bieden hebben om een C2C-project haalbaar te maken. Op macroniveau zouden de normen voor de financiering van C2C-woningen wat verruimd moeten worden. Een bewoner van een C2C-woning bespaart tenslotte flink op zijn maandelijkse energielasten.

   

Piet Colpaart

Om Cradle to Cradle ook voor C/PO-ers tot een succes te maken zal er nog veel voorlichting moeten worden gegeven. Want vooralsnog roept Cradle to Cradle nog veel vragen op, ook bij  bouwers. Het helpt als de architect die het plan begeleidt goed thuis is in dit gedachtengoed. Maar daar zijn er niet zoveel van. Dat is jammer. We roepen wel met z’n allen dat we duurzaamheid voorop stellen, maar toon dan ook durf. We zijn wel erg voorzichtige spelers. Durf het aan om het Cradle to Cradle gedachtegoed tot een succes te maken.

 

Harry Vos

Veelal staat men achter het principe, maar kennis kan helpen C2C-principes ook daadwerkelijk toe te gaan passen. Kennis die praktisch wordt vertaald naar de bewoners.

 

  

Maarten Min

Mijn antwoord op deze vraag: gewoon doen. De Natuhome doen we gewoon. Met hele mooie materialen, zoals Click-brick baksteengevels, C2C kozijnen, drie-dubbel glas, houtskeletbouw binnenwanden, en dat in een breed aanbod inclusief een budget-variant.

 

 

Reageren op deze discussie? Mail uw reactie naar de redactie van Stedebouw & Architectuur.

 

Bekijk ook de reactie op vraag 1: Animo voor C/PO

Bekijk ook de reactie op vraag 2: Verdwijnt C/PO na de crisis?

Bekijk ook de reactie op vraag 3: Wat frustreert C/PO?

Bekijk ook de reactie op vraag 4: Cradle to Cradle en C/PO

Bekijk ook de reactie op vraag 6: Best practices en lessons learned

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel