Vraag 2: Is C2C window dressing?

maandag 4 oktober 2010
timer 2 min
2. Is C2C window dressing, ‘de nieuwe kleren van de keizer’ of gaat het verder?

Helma Smolders

C2C is – dacht ik aanvankelijk – vooral window dressing, en nog steeds ben ik van mening dat C2C ook veel met communicatie te maken heeft. Maar na een C2C training bij Braungart in Hamburg – en nu ik steeds meer voorbeelden om me heen zie van succesvolle C2C toepassingen, besef ik dat C2C veel verder gaat dan window dressing. Het is een positieve theorie, die mensen aanzet tot nadenken en tot creativiteit en innovatie. Misschien niet de oplossing voor alles, maar wel een manier om de wereld beter te maken.   

 

Thom Aussems

C2C is geen window dressing, maar een andere manier van denken. Veel meer gericht op het gebouw als geheel inclusief hergebruik. Met projecten als de Lichttoren, het Klokgebouw en de Apparatenfabriek hebben wij al ruim 75.000 vierkante meter vloeroppervlak hergebruikt. De komende jaren voegen we daar nog zeker 60.000 vierkante meter aan toe.

 

Nicole Ramakers

Window dressing?  De overheid heeft een grote verantwoordelijkheid om verder te gaan, om beleid uit te zetten over het sluiten van grondstofstromen. Want zonder hergebruik en zonder het minimaliseren van restafval (niet recyclebaar), ontstaat er voor onze toekomstige generaties een groot probleem: grondstoffen raken op. Dus C2C is geen window dressing maar een noodzakelijke manier van denken. 

 

Jouke Post

Feitelijk is het geen window dressing, maar in de praktijk wordt het wel vaak zo toegepast. Met name de commerciële bedrijven nemen het niet altijd nauw met het principe. Wij merken dat sterk tijdens de analyse gesprekken die wij met de producenten en leveranciers hebben.

 

 

 

Reageren op deze discussie? Mail uw reactie naar de redactie van Stedebouw & Architectuur.

 

Bekijk ook de reactie op vraag 1: Sociale samenhang en zorg in krimpgebieden

Bekijk ook de reactie op vraag 3: Welke maatregelen zijn nodig

Bekijk ook de reactie op vraag 4: Nieuwbouw en krimp

Bekijk ook de reactie op vraag 5: Rol in proces

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel