Voor elke transformatie een oplossing

donderdag 27 juni 2024

Foto: Triflex

Het ombouwen en renoveren van leegstaande kantoren naar woningen of zorginstellingen: transformatie is een term die steeds vaker voorkomt. Dit komt voort uit de noodzaak om efficiënter om te gaan met bestaande ruimtes en het tegemoetkomen aan veranderende behoeften in de samenleving. Bij het overwegen van transformatie zijn er verschillende aspecten die moeten worden afgewogen en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Voordelen kunnen zijn ruimteoptimalisatie, kostenbesparing, duurzaamheid en stedelijke vernieuwing. Daarentegen zijn er vaak technische uitdagingen en moet er rekening gehouden worden uitstraling en duurzaamheid.

Renovatie zien als een cadeautje

‘Renovatie is als een cadeautje’ aldus Sebastiaan Jansen (architect, partner en creatief directeur bij KOW Architecten) in onze Xchange Ideas podcast (onderdeel van Trilfex). Volgens hem is slopen de allerlaatste stap en moet er eerst gekeken worden naar transformeren en renoveren. ‘Met renovatie kom je vaak leuke cadeautjes tegen van het huidige gebouw, die je weer goed kunt gebruiken’ vertelt Sebastiaan

De vraag komt steeds vaker voor; nieuwbouw of renoveren en/of transformeren? Verduurzaming van bestaand vastgoed speelt vandaag de dag een steeds grotere rol. Triflex kan hierbij een belangrijke bijdrage leveren.

Bijdrage Triflex

Triflex is producent en leverancier van vloeibare kunststoffen. Wij bieden duurzame afdichtingssystemen en markeringen voor vloeren, parkeerdekken, balkons, galerijen, wegen en daken.

De combinatie van techniek en esthetiek bij transformaties kunnen een uitdaging zijn. Triflex heeft hiervoor de oplossing, zodat het ontwerp zowel technisch als esthetisch kan worden voorzien van een juiste waterafdichting en uitstraling!

Energetische kwaliteit verbeteren met Triflex

Er wordt relatief veel energie verbruikt door bestaande gebouwen t.o.v. nieuwbouw. Maar er valt veel winst te behalen, wanneer er gekozen wordt om over te gaan tot een duurzame renovatie en transformatie. Dit begint bij het verbeteren van de totale energetische kwaliteit van het gebouw. Dit kan bijvoorbeeld door de thermische schil van het pand; vloer, gevel en dak, op de juiste wijze te isoleren. Daarbij is het ook belangrijk om de balkon- of galerijvloer mee te nemen.

Isolerende systemen

Door gebruik te maken van isolerende systemen kan een gebouw getransformeerd worden naar een hoger energielabel, dat bespaart geld maar verhoogt ook direct de waarde van het vastgoed. Daarnaast dempt hierdoor het omgevingsgeluid, én draagt het bij om een constructie CO2-neutraal te maken. Veel voordelen dus! Maar hoe is zoiets te realiseren? Triflex heeft hiervoor een goede oplossing. De afwerking van het Triflex BIS ophoog- en isolatiesysteem is namelijk waterdicht, licht van gewicht en naadloos. Door middel van isolatiepanelen in verschillende diktes zijn hoogteverschillen eenvoudig te overbruggen. Bovendien beschermt het systeem de onderliggende constructie, waardoor dit ook weer voor elk doeleinde gebruikt kan worden, iets wat van groot belang is bij transformaties.

Triflex STEPS | ons MVO-beleid

Op onze website Triflex Steps presenteren we onze duurzaamheidsinitiatieven op het gebied van milieu, mensen, economie én bieden we oplossingen voor een duurzame toekomst.

Naast de duurzaamheidsinitiatieven op het vlak van mensen, milieu en economie vinden wij het van groot belang dat onze producten en systemen bijdragen aan de duurzame gebouwde omgeving. Duurzame constructies zijn toekomstbestendig, hebben lage energiekosten, een hoog comfort en zijn waardevast.

Wij dragen hier ons steentje bij op verschillende manieren: van duurzame projecten (windmolens en groendaken) tot duurzame wegmarkeringen en het renoveren en verduurzamen van balkons, galerijen en parkeergarages. Onze producten hebben een lange levensduur (>25 jaar), zijn UV- en zijn bestand tegen veel chemicaliën. Voor renovatie- en transformatieprojecten hebben wij de ideale oplossing: de levensduur kan verlengd worden en het gebouw hoeft niet gesloopt te worden. Daarnaast is nieuwbouw dan niet nodig, wat ook de CO2-emissie aanzienlijk vermindert.

Triflex Steps staat voor Sustainable Together for the Economy, Planet and Social area

Onze focus ligt op samenwerking en het delen van expertise, zodat we gezamenlijk een positieve impact kunnen hebben op het milieu. Dit platform is dus niet alleen informatief maar ook inspirerend. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op www.triflexsteps.nl.