Voedsel in de stad

woensdag 16 maart 2011
timer 2 min
Carolyn Steel, auteur van De Hongerige Stad, een internationale bestseller in Nederlandse vertaling uitgebracht door NAi Publishers, was een van de sprekers tijdens de wethoudersconferentie ‘Smakelijk Duurzame Stad’ van het ministerie van EL&I., 16 maart  in Groningen.

De wethoudersconferentie ‘Smakelijk Duurzame Stad’ is bedoeld om gemeenten in Nederland te stimuleren hun rol te gaan spelen in de verduurzaming van de voedselvoorziening in Nederland.

 

Fundamentele misstand

Tijdens haar korte promotoer in ons land, voor De Hongerige Stad, een internationale bestseller in Nederlandse vertaling uitgebracht door NAi Publishers, zei Steel: “Er is iets fundamenteel mis in de ontwikkeling van onze steden. Steden beslaan slechts 2 procent van het aardoppervlak, maar leggen beslag op 75 procent van de beschikbare voedsel- en energievoorraad. Er wordt verwacht dat in 2050 meer dan driekwart van de wereldbevolking in steden zal wonen. Kan dat goed gaan? Ik denk van niet.”

 

Volop initiatieven

Overal in het land duiken nu initiatieven op om de voedselproductie in de stedelijke context te verankeren. Stadslandbouw, city farming, stadsboerderijen – veel gemeenten zijn met het thema bezig. Den Haag is een van die gemeenten. Het boek van Steel is voor Stroom Den Haag een belangrijke inspiratiebron voor het meerjarige programma 'Foodprint', een programma over de invloed van voedsel op de cultuur, de inrichting en het functioneren van de stad (www.foodprint.stroom.nl).

 

Eenmalig magazine

Over voedsel in de stad en diverse initiatieven in het land die met het thema aan de slag zijn gegaan publiceerde het Agentschap.NL het eenmalige magazine Smakelijke duurzame stad.

 

Het magazine is te downloaden op:

smakelijk-duurzame-stad.90937.lynkx

 

Voor informatie over het boek De Hongerige Stad zie www.naipublishers.nl

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel