Verticaal groen

donderdag 15 juli 2010
timer 2 min
Sempergreen introduceert onder de naam Sempergreen® Vertical Systems twee modulaire producten voor de toepassing van verticaal groen. Het flexibele systeem en de speciaal ontwikkelde lichtgewicht constructie maakt beide producten breed toepasbaar op gevels, geluidsschermen en afscheidingen of als verticale binnentuin.

Sempergreen® Vertical Systems heeft twee producten: het Sempergreen® Flexipanel 60-50 en het Sempergreen® Framepanel 200-60. Beide producten zijn beplant met een variëteit aan plantsoorten, die weinig onderhoud vergen. Dankzij de modulaire opbouw zijn de systemen snel en gemakkelijk te monteren. Het flexibele systeem is op maat te leveren en daardoor toepasbaar op zowel kleine als grote en gewelfde oppervlaktes. Het speciaal ontwikkelde lichte substraat zorgt voor een lichtgewicht constructie. Met het ingebouwde irrigatiesysteem krijgen de planten naar behoefte water en voeding. De systemen zijn voorbegroeid en geven direct een groen resultaat.

 

Sempergreen® Flexipanel 60-50

Het gepatenteerde Sempergreen® Flexipanel 60-50 is het meest flexibele systeem op de markt. De voorbegroeide panelen van 60 x 50 cm kunnen gemakkelijk op vrijwel elke muur worden gemonteerd, zelfs op gewelfde oppervlakten. De speciale beplanting groeit op zowel zon- als schaduwplaatsen.

Sempergreen® Framepanel 200-60

Het Sempergreen® Framepanel 200-60 is speciaal ontworpen voor geluidsschermen en erfafscheidingen maar kan ook als een op zichzelf staande groene afscheiding worden toegepast. Elk paneel bedekt een oppervlakte van 1.20 m2 en wordt beplant met verschillende (bloeiende) plantsoorten.

 

Voordelen verticaal groen

Omdat de verticale toepassing van groen weinig ruimte vraagt en toch alle voordelen van groen met zich meebrengt, zijn de producten van Sempergreen® Vertical Systems bij uitstek geschikt voor toepassing in stedelijke gebieden. De hoogwaardige, duurzame producten zorgen voor energiebesparing dankzij isolatie, nemen CO2 en fijnstof op en zorgen voor een lagere omgevingstemperatuur. De milieuvoordelen maken de toepassing van verticaal groen tot een belangrijke factor op weg naar een duurzamere samenleving.

 

www.sempergreen.com

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel