Verrassende oplossingen voor bestaand problematisch vastgoed

maandag 6 juni 2011
timer 2 min
Tijdens de Provada op 7, 8 en 9 juni lanceren Arup, Architectenbureau Paul de Ruiter, Fakton en Bureau Van Miert de TransitieFormule. Met dit initiatief richten de vier partners in de formule zich op herontwikkeling van de bestaande voorraad. In de formule ontstijgen de organisaties hun eigen praktijk en komen ze gezamenlijk tot de economisch interessante interventies.

Vanuit een integraal perspectief werken zij samen aan innovatieve en verrassende oplossingen voor bestaand problematisch vastgoed. De TransitieFormule bestaat uit ingenieurs, architecten, financiële regisseurs en marktdeskundigen. De kracht ligt in de ‘open source’ gedachte achter de samenwerking: het optimaal delen van kennis, netwerk en visies. Dit leidt tot nieuwe, discipline-overstijgende inzichten voor haar opdrachtgevers.

De TransFormule ziet genoeg kansen: wanneer alle leegstaande kantoorgebouwen gesloopt worden en het puin wordt opgestapeld, is deze berg kleiner dan de piramide van Cheops. De ruimtebehoefte die de komende jaren groeit, o.a. als gevolg van vergrijzing, toenemende zorgbehoefte, vernieuwing van het onderwijs en groei van het aantal ZZP-ers, is vele malen groter dan deze piramide en biedt kansen voor de bestaande voorraad.

Multicriteria Gebouwen Strategie

De TransitieFormule werkt met de Multicriteria Gebouwen Strategie (MGS©). Vanuit de functie en gebruikers wordt een vertaling gemaakt naar de benodigde technische en architectonische aanpassingen met een stevige financiële business case als basis. Deze analyse van behoeften en kansen op diverse terreinen ligt ten grondslag aan de ontwikkelingsstrategie (of sloopstrategie) voor het gebouw of gebied. De TransFormule analyseert niet alleen, maar bezit ook de executiekracht om de vastgestelde visies tot uitvoering te brengen.

www.transitieformule.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel