Vernieuwde Fonterra Reno speelt in op renovatiemarkt

donderdag 16 september 2010
timer 2 min
Viega heeft het Fonterra Reno systeem voor oppervlakteverwarming verder geoptimaliseerd.

Tot de vele innovatieve details behoort de mogelijkheid om de systeemelementen nu -dankzij een slijtvaste gietmasssa- direct te plaatsen. De minimale opbouwhoogte die hierdoor wordt bereikt, is met name interessant voor renovatieprojecten.

 

Fonterra Reno biedt van nature de nodige voordelen bij het renoveren van verwarmingsinstallaties. De goed doordachte systeemplaten voor droogbouw, de polybuteenleidingen die zich zelfs bij koude goed laten verwerken en de maximale verwerkingslengte van 80 meter zijn krachtige argumenten om voor Fonterra Reno te kiezen. Het vernieuwde systeem biedt nu echter nog meer: een verbeterde verwerking, duurzaamheid én kwaliteit.  Centraal in de innovatieve verbeteringen staan de gipsvezelplaten die kenmerkend zijn voor Fonterra Reno.

 

De systeemplaten lenen zich voor montage door één persoon en bieden nu nog meer houvast voor de PB-leiding. Gecombineerd met de gietmassa wordt een zodanig stabiele ondergrond verkregen dat opbouwplaten overbodig zijn geworden. Hiertoe wordt na het plaatsen van de leidingen een speciale gietmassa toegepast. De gietmassa heeft uitstekende vloei-eigenschappen, waardoor het nastrijken tot het verleden behoort. Desondanks wordt met de gietmassa een vlakheidstolerantie bereikt die voldoet aan de in Nederland geldende norm. Bovendien kent deze vlakke vloeropbouw -zeker voor renovatieprojecten waar de opbouwhoogte beperkt moet blijven- een zeer korte droogtijd. Al na 2 tot 4 uur is de vloer begaanbaar; na 24 uur kan zelfs al tegels worden gelegd. In combinatie met parket of laminaat wordt een droogtijd van 3 dagen aanbevolen.

 

Interessant voor installateurs die reeds met het Fonterra-systeem werken, is het feit dat de vernieuwde systeemplaten probleemloos te combineren zijn met de bestaande platen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel