VELUX Solar dakraam uitgebreid met regensensor

vrijdag 6 augustus 2010
timer 3 min
Zorgeloos ventileren en energie besparen.
Op warme zomerdagen is het heerlijk om een woning door te luchten door het dakraam open te zetten, maar wat als het plotseling begint te regenen? Met het nieuwe VELUX Solar dakraam met regensensor zijn er geen zorgen meer. Het intelligente Solar dakraam wordt elektrisch aangestuurd via zonne-energie en sluit zich door de ingebouwde regensensor automatisch zodra de eerste regendruppels vallen. Door de nieuwe draadloze VELUX Solar dakvensteropener kunnen ook bestaande handbediende dakramen eenvoudig en snel worden getransformeerd in een elektrisch te bedienen dakraam met regensensor. Hiermee zorgt het vertrouwde dakraam voor het wooncomfort van vandaag de dag.

Het VELUX Solar dakraam is het ultieme alles in één dakraam, door zonne-energie aangestuurd, dus energiezuinig, maar wel comfortabel omdat hij op afstand te bedienen is en automatisch sluit bij de eerste regendruppels. Allround oplossingen zoals deze maken het eenvoudiger om de hoeveelheid daglicht en frisse lucht in een woning te reguleren. Omdat de isolatie en luchtdichtheid van woningen steeds verder verbeteren, neemt ook het belang van een goed natuurlijk ventilatiesysteem toe. De geavanceerde io-homecontrol® afstandsbediening kan worden geprogrammeerd om de ramen op bepaalde tijden actief te openen, sluiten en ventileren. Hierdoor wordt efficiënt gebruik gemaakt van zonne-energie en natuurlijke ventilatie, waarmee energie wordt bespaard en een uitgebalanceerd binnenklimaat wordt gecreëerd. De regensensor die geïntegreerd zit in het zonnepaneel zal het dakraam in het geval van regen sluiten.

Zowel het VELUX Solar dakraam als de VELUX Solar dakvensteropener zijn eenvoudig te installeren. Aangezien de zon alle energie levert hoeft er geen bedrading te worden aangelegd. Als een bestaand handbediend dakraam snel en eenvoudig vervangen moet worden, dan is het VELUX Solar dakraam een oplossing zonder al te veel gedoe, maar wel met een maximum aan comfort en gemak. De VELUX Solar dakramen zijn voorzien van de Solar dakvensteropener en worden geleverd met zonnepaneel en afstandsbediening.

Eenvoudige installatie

De Solar dakvensteropener wordt los geleverd met alle componenten die nodig zijn om een traditionele handbediend dakraam snel te transformeren in een op afstand bedienbaar dakraam op zonne-energie. Het enige dat moet worden gedaan is het zonnepaneel op de bovenkap van het dakraam monteren. Omdat het VELUX Solar dakraam en de Solar dakvensteropener tot het io-homecontrol® assortiment behoren, is handbediende of elektrische raamdecoratie eenvoudig op het Solar systeem te monteren.

"VELUX heeft een groot vertrouwen in de toekomst van producten op zonne-energie en zal nieuwe producten blijven ontwikkelen," zegt Michel Kalis Commercieel Directeur van VELUX Nederland B.V. “Producten op zonne-energie vullen de bestaande technologieën goed aan en zijn een verstandige duurzame optie, zowel bij het aanpassen van handmatig bediende dakramen als bij het vervangen van bestaande dakramen."


Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel