Van Nieuwpoort Groep introduceert diesel-groengas betonmixers in de provincie Utrecht

vrijdag 6 mei 2011
timer 2 min
De Van Nieuwpoort Groep uit Gouda laat als eerste in de provincie Utrecht haar betonmixers op diesel-groengas rijden. Van Nieuwpoort start met het ombouwen van haar bestaande betonmixers naar een dual fuel systeem.

Gas wordt gemengd met diesel met als resultaat een CO2- reductie tot 40 procent. Daarnaast bespaart de diesel-groengas mixtechnologie tot 15 procent op de brandstofkosten.  Het ‘Op Kop’ project van de provincie Utrecht ondersteunt de stap die Van Nieuwpoort zet in het voeren van een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Doel van dit project is te komen tot een klimaatneutrale provincie. 

 

Diesel-groengas mixtechnologie

Dual fuel op MAN-voertuigen is een innovatie die door leverancier van autogassystemen Prins op de markt is gebracht. Met deze diesel-groengas mixtechnologie, die toepasbaar is op praktisch het complete aanbod van MAN-vrachtwagens, wordt tot 40 procent van de dieselinspuiting vervangen door aardgas. Algemeen directeur Pieter van Leeuwen van MAN-dealer Van Leeuwen Truckservice is enthousiast: “Deze vernieuwende technologie is één van de duurzaamste oplossingen, maar ook financieel aantrekkelijk. Naast de CO2-reductie, brengt de dual fuel een kostenbesparing tot 15  procent met zich mee, is er een korte terugverdientijd en kent de technologie een hogere restwaarde.”

 

Duurzame visie

Door het ombouwen van de bestaande betonmixers naar het dual fuel systeem, upgrade Van Nieuwpoort haar mixers naar een duurzamere variant. Voordeel is dat bestaande mixers niet worden afgeschreven. Daarnaast komen er geen vervuilde trucks terecht op de tweedehands markt. De omgebouwde mixers onderbouwen de duurzame visie van Van Nieuwpoort. Tom van den Nieuwenhuijzen, manager MVO en Duurzaamheid: “Ik hoop dat de branche geïnspireerd raakt en ook de stappen naar alternatieve brandstoffen zet.”

 

CO2 footprint

De Van Nieuwpoort Groep uit Gouda heeft een aantal jaar geleden besloten haar CO2 footprint, de ecologische afdruk van het bedrijf op aarde, elk jaar te willen verkleinen. Denk daarbij aan het reduceren van energieverbruik, CO2 uitstoot, grondstofverbruik en transportkosten. De Van Nieuwpoort Groep en dochter Betonson zijn onder andere lid van MVO Nederland, de Climate Neutral Group en de Dutch Green Building Council. Daarnaast heeft het bedrijf met Tom van den Nieuwenhuijzen sinds het voorjaar van 2010 een manager MVO en Duurzaamheid in dienst.

 

www.van-nieuwpoort.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel