Van Nieuwpoort Groep behaalt certificaat op CO2-prestatieladder

vrijdag 8 juli 2011
timer 3 min
De Van Nieuwpoort Groep uit Gouda scoort voor haar drie onderdelen, Betonson, Van Nieuwpoort Betonmortel en Oosterbeek EPS niveau 3 op schaal van 1 tot 5 van de CO2-prestatieladder. Hiermee bevestigt het bedrijf haar koploperspositie in de branche. Dit certificaat op basis van de CO2- prestatieladder van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) is uitgegeven door Lloyds en geeft inzicht in de ecologische voetafdruk die de organisatie achterlaat.

Tom van den Nieuwenhuijzen, manager MVO en Duurzaamheid Van Nieuwpoort Groep: “Van Nieuwpoort streeft ernaar om haar ecologische afdruk continu waar mogelijk te verkleinen. Naast deze diepgewortelde visie, dragen vooruitstrevende initiatieven zoals het laten rijden van diesel-groengas betonmixers, Nul-CO2 beton en het duurzame geluidsarme wegdek met minimaal onderhoud Modieslab hieraan bij.”

 

CO2-prestatieladder

Wat betreft de certificering CO2-prestatieladder kijkt SKAO voornamelijk naar keteninitiatieven, het verduurzamen van de bedrijfsvoering en de CO2-uitstoot van leveranciers. Niveau 3 van de CO2-prestatieladder houdt in dat de ecologische voetafdruk van Van Nieuwpoort in 2010 goed in kaart is gebracht. Duidelijk wordt de invloed van de diverse aspecten van de bedrijfsvoering van de Van Nieuwpoort Groep op de CO2-footprint. Daarnaast, dat er een helder beeld is geschept van de keten en de eigen stromen van de organisatie. Dit alles onderbouwd door overzichtelijke interne en externe rapporten.

 

Van micro (intern) naar macro

Hoe hoger het niveau binnen de CO2-prestatieladder, hoe meer de focus van micro (intern) naar macro (de gehele keten) wordt gelegd. Van den Nieuwenhuijzen: “De CO2- prestatieladder fungeert als gesprekspartner. Het certificaat geeft inzicht wat betreft de verbeterpunten op het gebied van CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Het gaat daarbij met name om mogelijkheden op het gebied van energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie. Hiermee kan de onderneming haar energieverbruik reduceren en daarmee haar ecologische voetafdruk.”  

 

De Van Nieuwpoort Groep uit Gouda heeft een aantal jaar geleden besloten haar CO2- footprint, de ecologische afdruk van het bedrijf op aarde, elk jaar te willen verkleinen. Denk daarbij aan het reduceren van energieverbruik, CO2- uitstoot, grondstofverbruik en transportkosten. De Van Nieuwpoort Groep en dochter Betonson zijn onder andere lid van MVO Nederland, de Climate Neutral Group en de Dutch Green Building Council. Daarnaast heeft het bedrijf met Tom van den Nieuwenhuijzen sinds het voorjaar van 2010 een manager MVO en Duurzaamheid in dienst.
Zie ook http://www.van-nieuwpoort.nl/ of http://cotwee.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel