Van aluminium profiel tot design style voor elk terras

woensdag 20 oktober 2021
Langs de E17 in België is de neiuwe Renson 'Outdoor living' site opgeleverd. Achter de 380 meter lange lange façade is de productie van terrasoverkappingen en andere tuinaccessoires intussen opgestart. Met een druk op de knop van waar ook ter wereld gaat hier een online geconfigureerde terrasoverkapping in productie. Zonwering en ventilatie blijft Renson in Waregem produceren.

Productiecapaciteit x 3

De vraag naar terrasoverkappingen barst de laatste paar jaren uit z’n voegen nu mensen steeds meer in eigen tuin gaan investeren. “Een trend die – ook na de coronapandemie – overeind blijft. En dus is het een zegen dat we met deze site op termijn drie keer meer kunnen produceren dan we in Waregem deden,” blikt Dieter Heyman (General Manager Outdoor bij Renson) vooruit. “Amper twee jaar na de eerste spadesteek van deze nieuwbouw, de verhuis van het machinepark vanuit Waregem én een volledig nieuw software pakket dat de outdoor productie digitaal aanstuurt, kunnen we hier vandaag al produceren. Van hieruit wordt voortaan dan ook het hele outdoor Living assortiment van Renson wereldwijd uitgeleverd: van terrasoverkappingen over carports, tuin- en gevelelementen tot pakketbrievenbussen.” 

Maatwerk gestandaardiseerd produceren

Dieter Heyman: “Elke bestelling wordt volledig digitaal gecoördineerd: van configuratie over bewerking en kleuroptimalisatie tot levering. Vergelijkbaar met hoe het er in de auto-industrie aan toe gaat, maar dan nog een stap verder met unieke bestellingen tot op de mm, waarvan er geen twee dezelfde zijn. Dat was een belangrijke voorwaarde om hier duurzaam te kunnen blijven investeren in lokale productie.”

“En dat juichen we toe,” vult Vlaams Minister van economie, innovatie en werk Hilde Crevits aan. “Deze productiesite is een mooi praktijkvoorbeeld van hoe innovatie het productniveau overstijgt, door op zoek te gaan naar de meest optimale productieflow op maat van wat er van de band rolt. De gloednieuwe productielijn vol innovatieve concepten toont de dynamiek van Renson, een huzarenstukje voor het familiebedrijf uit Waregem. Om de werknemers bij te scholen, nieuwe arbeiders op te leiden met de nieuwste technieken en taalopleidingen te organiseren, heeft Vlaanderen 2 miljoen euro geïnvesteerd in het bedrijf."

Renson Outdoor magazijn

Frank Vanhauwaert (Group Production Director Renson): “Concreet doorloopt elke terrasoverkapping die hier buiten gaat een vast traject. Vanaf de onbewerkte profielen in het automatisch hoogbouwmagazijn tot de verpakking per kist is alles perfect traceerbaar. Zo kunnen we steeds verder optimaliseren om de duizenden uiteenlopende bestellingen op maat toch zo efficiënt mogelijk te bewerken, lakken en verpakken. Als je weet dat er tot 500 verschillende onderdelen zitten in een terrasoverkapping, dan begrijp je waarom deze productie in dat opzicht een echt huzarenstukje geworden is.”

‘We have jobs’

Het prijkt dan ook nog steeds in koeienletters op de fabrieksmuur langs de E17. “Want ja, ook in een moderne, digitaal aangestuurde productie-omgeving heb je de juiste mensen en kennis nodig om het kwalitatief maatwerk te kunnen afleveren waar Renson voor staat,” zegt Paul Renson. “Gedreven metaalarbeiders, werkvoorbereiders, monteurs, inpakkers, techneuten, maar ook planners en kwaliteitscontroleurs. Dat zijn de profielen die we momenteel zoeken om de vijftig openstaande vacatures in deze productiesite in te vullen om er ook in de toekomst de beoogde groei te kunnen realiseren. Tegen begin 2022 willen we hier in totaal tweehonderd mensen aan de slag hebben. Bij de oplevering van de test- en opleidingscentra, kantoren en ‘NOA outdoor living’ showroom in 2022 zullen dat er al 300 zijn.”

Renson jobdag 22 oktober

Op vrijdag 22 oktober organiseert Renson een jobdag op de nieuwe Outdoor site in de Prijkels. Op vrijdag 29 oktober volgt een tweede ‘indoor’ jobdag in Waregem. Wie dicht bij huis deel wil uitmaken van een innovatief, stabiel, toekomstgericht en duurzaam groeibedrijf kan er dan terecht voor een blik achter de schermen van de nieuwe productie. Inschrijven en praktische info vind je hier.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Spelen en leren in het groen op speelplein in Vlaardingen

24 nov om 08:00 uur
Het leerlingenbestand van IKC ’t Palet in Vlaardingen en hun schoolgebouw groeiden letterlijk uit hun jasje. Een…
Lees verder »

Innovatiepartnerschap Amsterdam streeft naar kwalitatief onderwijsvastgoed met standaard PvE

18 nov om 14:27 uur
Amsterdam bouwt de komende jaren duizenden nieuwe woningen, wat een grote behoefte voor nieuwe schoolgebouwen met…
Lees verder »

Metamorfose van schoolplein Haarlem College dankzij duurzaam en kleurrijk meubilair

17 nov om 08:00 uur
Een goed ingericht schoolplein motiveert en inspireert leerlingen en leerkrachten tot beweging en educatie. Er is…
Lees verder »

4 ‘misvattingen’ over renovatie en nieuwbouw

19 okt om 08:00 uur
Vaak worden sloop- en nieuwbouwafwegingen genomen op spreadsheet-niveau; een kille opsomming van plussen en minnen…
Lees verder »

Spaarndammerhart legt verbinding tussen heden en verleden

18 okt om 08:00 uur
De Spaarndammerbuurt is een bijzondere plek, wat vooral te danken is aan de iconische Amsterdamse School-stijl.…
Lees verder »

Duinlandschap in plaats van parkeergarage

6 okt om 08:00 uur
Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn ontwierp in opdracht van Hommerson een parkeergarage met…
Lees verder »

Barcode Architects en krft presenteren PATCHWORK

19 aug om 08:00 uur
PATCHWORK, naar ontwerp van Barcode Architects en krft, wordt één van de eerste ontwikkelingen in de toekomstige…
Lees verder »

Jan Snel realiseert hoogwaardig Topsportcentrum voor FC Utrecht

17 aug om 08:00 uur
Modulair bouwer Jan Snel heeft een hoogwaardige accommodatie opgeleverd voor de spelers van het eerste team van FC…
Lees verder »