Vabi en BuildDesk bundelen krachten

donderdag 24 februari 2011
timer 3 min
Het doel van deze samenwerking is het optimaal inrichten en monitoren van het energiebeleid bij woningcorporaties.
Beide partijen hebben op dit moment een eigen oplossing voor het opstellen, beheren en in beleid toepassen van energetische gegevens. Door de sterke punten van de beide softwaretools te combineren, zal een superieure oplossing voor de corporatiemarkt ontstaan. Vabi Assets Energie, de oplossing van Vabi, en Epact/W, de oplossing van BuildDesk, zullen tot die tijd naast elkaar blijven bestaan.

De samenwerking is een logische stap, gezien de achtergrond van de twee bedrijven. Beiden zijn kennispartijen op het gebied van gebouwprestaties en duurzaamheid en hebben al decennia lang een relatie met de vastgoedmarkt. Beide partijen vertalen deze kennis in oplossingen voor deze sector. BuildDesk zal zich verder gaan concentreren op de advisering, terwijl Vabi zich gaat concentreren op het ontsluiten van de kennis in softwareproducten.

“We zijn erg blij met de samenwerking met Vabi”, aldus Rob Vogelzang, directeur software van BuildDesk. “Onze bedrijven hebben dezelfde kernwaarden. Door de samenwerking kunnen corporaties erop vertrouwen dat hun investeringen in het energiebeleid ook in de toekomst gewaarborgd blijven.” “Met het bundelen van de krachten kunnen we ons beide focussen op onze core business”, zegt Peter van Dam, directeur van Vabi. “Corporaties zullen hierdoor een optimale oplossing op het gebied van duurzaamheid ervaren. De integratie van Vabi met andere softwarepakketten geeft energiebeleid de plek die het verdient binnen het integrale vastgoedbeleid en de onderhoudsplanning.”

Over Vabi Software

Vabi is opgericht in 1972 door een collectief van installatie- en bouwbedrijven, TNO, de Rijksgebouwendienst en technische universiteiten voor het maken van betrouwbare rekensoftware. Anno 2010 is Vabi een onafhankelijk softwarebedrijf met meer dan 2000 unieke klanten in de vastgoedsector. De software geeft een uniek integraal inzicht in gebouwprestaties en de maatregelen die men kan nemen om aan de gewenste doelen te voldoen. Door inzet van de software zijn gebouwen leefbaar, comfortabel, veilig, productief, duurzaam en energiezuinig, en daarmee beter verhuurbaar en waardevast. Hierdoor ontstaat een hoger rendement voor de gebouweigenaar en reële woon/huurlasten voor de gebruiker. In de woningcorporatiebranche is Vabi marktleider met Vabi Assets Energie dat wordt gebruikt om energielabels te beheren en hiermee optimaal energiebeleid te maken. Inmiddels maken meer dan 110 corporaties intensief gebruik van deze applicatie. 
    

Over BuildDesk

BuildDesk is een internationaal adviesbureau op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid in de gebouwde omgeving. In Nederland heeft BuildDesk vestigingen in Delft en Arnhem. De BuildDesk adviseurs werken aan de totstandkoming van klimaatbeleid, duurzame gebiedsontwikkeling en energie-efficiënte gebouwen. Dat doen ze door kennis, ervaring en mensen optimaal met elkaar te verbinden. BuildDesk verricht advies- en onderzoekswerk voor o.a. (Europese) overheden, gemeentes en professionele beheerders/ontwikkelaars van vastgoed zoals woningcorporaties. Daarnaast ontwikkelt BuildDesk software gereedschappen om de adviesdiensten kracht bij te zetten.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel