Trappen en galerijen weer als nieuw

woensdag 21 februari 2024

Gladde en verouderde coating op galerijen en trappen; dat is waar een appartementencomplex in Leiderdorp mee te maken had. Hierin moest verandering komen. Daarom werden de producten van Triflex gebruikt voor een nieuw systeem op de vloeren en trappen. Deze producten konden in alle wensen van de opdrachtgever en bewoners voorzien.

De oplossing

Het Triflex BAS 3 laags systeem werd bij de renovatie gebruikt voor de galerijvloeren en het Triflex TSS 3 laags systeem voor de trappen.

Het Triflex BAS systeem is gebruikt omdat het bescherming, antislip en een aantrekkelijk uiterlijk combineert. Zo kon aan alle wensen van de opdrachtgever worden voldaan. Het Triflex TSS systeem is een systeem wat speciaal is ontwikkeld voor trappen. Ook dit systeem zorgt voor antislip en geeft daarnaast een strakke, representatieve aanblik. Beide systemen zijn tevens na 45 minuten weer beloopbaar, wat ervoor zorgde dat de bewoners weer snel toegang hadden tot hun woningen.

Triflex trap

Omdat de bestaande ondergrond uit verschillende lagen bestond, zoals een zandcement dekvloer, egaline en coating, is er door Triflex vooraf onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheid tot voldoende hechting bij het overlagen van de bestaande afwerking. Het bleek dat deze hechting gerealiseerd kon worden, waardoor de bestaande ondergrond niet verwijderd hoefde te worden. Zo werden een hoop overlast en onnodige extra kosten voorkomen.

Het proces

De opdracht is uitgevoerd door erkend Triflex applicateur Plooy Allround Betonreparatie B.V. Zij zijn begonnen met het schoonmaken en schuren van de bestaande ondergrond. Vervolgens hebben ze schades gerepareerd, waarna ze het Triflex BAS systeem konden aanbrengen op de galerijen en het Triflex TSS systeem op de trappen.  

Triflex galerij

Het resultaat

Het resultaat is een nieuwe, esthetische vloer die voldoet aan de wensen van de opdrachtgevers en bewoners. De bewoners kunnen de komende 25 jaar genieten van de nieuwe vloeren, zonder bang te hoeven zijn voor uitglijders!

Bron: Triflex