Tijdelijke parkeergarage Groene Hart Ziekenhuis Gouda in gebruik

donderdag 27 januari 2011
timer 2 min
De ModuPark parkeergarage heeft 150 parkeerplekken, bedoeld voor patiënten en bezoekers.

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft een tijdelijke parkeergarage geopend. Door werkzaamheden voor de nieuwbouw van het ziekenhuis is een aantal parkeerplekken op het ziekenhuisterrein komen te vervallen. Daarom is er op een andere plek parkeerruimte nodig. Voldoende parkeerruimte is gevonden in de vorm van een tijdelijke ModuPark parkeergarage. De parkeergarage zal circa vijf jaar in gebruik zijn. Daarna wordt hij gedemonteerd en kan hij elders worden ingezet. De garage bevindt zich op de hoek van de Bleuland en de Büchnerweg, bij de hoofdingang van het Groene Hart ziekenhuis. Er zijn 150 parkeerplekken, bedoeld voor patiënten en bezoekers.

 

Het ziekenhuis heeft gekozen voor de ModuPark garage, omdat deze garage na de gebruiksperiode weer gedemonteerd kan worden en elders kan worden ingezet. De garage wordt na gebruik weer teruggenomen door de leverancier. Toepassingen zijn behalve bij ziekenhuizen, bijvoorbeeld binnenstedelijke herstructurerings projecten, onderwijs instellingen en congrescentra. De garage is opgebouwd uit drie verdiepingen en is uitgevoerd met een lift en een geluidswerende gevel zodat de omgeving geen hinder van de garage ondervindt. De garage is volledig uit prefabonderdelen opgebouwd uit waardoor de realisatie en demontage  in korte tijd plaatsvindt.

 

Flexibel

Ballast Nedam, Grontmij|Parkconsult en Oostingh Staalbouw introduceerden de modulaire parkeergarage, onder de naam Modu-Park zo’n vijf jaar geleden. De garage is opgebouwd uit een stalen constructie met betonnen vloerdelen, waardoor een zeer solide geheel ontstaat. De garage is zodanig geconstrueerd, dat deze ook weer volledig gedemonteerd kan worden. Materialen worden daarmee duurzaam hergebruikt. De lay-out van de garage is flexibel. De capaciteit is bovendien eenvoudig aan te passen aan een specifieke situatie. Uitgaande van de standaard uitvoering kan de garage worden uitgebreid naar maximaal vijf bouwlagen. 

 

Duurzaam

Er zijn verschillende ModuPark garages in Nederland gebouwd. Één garage is ook daadwerkelijk van locatie gewisseld. De garage die bij het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft gestaan, staat nu in Eindhoven. "Bij het op de markt brengen van deze modulaire parkeergarage hebben wij als initiatiefnemers expliciet benadrukt dat het een demontabel systeem betrof", aldus Jaap Schreiber van Ballast Nedam. "Juist dat maakt de Modu-Park bij uitstek geschikt om in te zetten om tijdelijke parkeerproblemen op te lossen. Flexibiliteit en duurzaamheid tekenen dit product."

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel