Thermea en Viessmann vergroten belang in Microgen Engine Corporation

woensdag 1 juni 2011
timer 2 min
BDR Thermea Group BV, het moederbedrijf van Remeha, heeft samen met branchegenoot Viessmann Holding International GmbH het aandelenkapitaal in Microgen Engine Corporation Holding BV (MEC) vergroot tot ieder 42,1 procent. De overige circa 15 procent aandelen blijven in handen van bestaande aandeelhouders uit de verwarmingsindustrie. De overeenkomst is inmiddels goedgekeurd door de bevoegde mededingingsautoriteiten.

MEC’s hoofdactiviteit is de ontwikkeling en productie van gasgestookte Stirling motoren. Deze motoren worden vooral toegepast bij micro-warmtekrachtkoppeling (micro-wkk), waarbij naast warmte ook elektriciteit wordt geproduceerd. BDR Thermea dochter Remeha heeft deze innovatieve technologie toegepast in haar eVita HRe®–ketel, die tot 1 kW elektriciteit kan opwekken. De eVita functioneert als een soort ‘privé-energiecentrale’ en wekt naast warmte ook stroom op, voor eigen gebruik en eventuele teruglevering aan het elektriciteitsnet.

Grootste verwarmingsinnovatie
Micro-wkk technologie wordt gezien als de grootste verwarmingsinnovatie in de huizenmarkt sinds de introductie van de HR-ketel, en is daarmee zijn logische opvolger.

Met de vergroting van het aandeel in MEC toont BDR Thermea haar vertrouwen in deze vernieuwende technologie. Rob van Banning, CEO van BDR Thermea Group: “Na vele jaren van ontwikkeling en intensief testen is dit het moment om onze micro-wkk toepassingen gebaseerd op Stirling motor technologie in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in de markt te zetten”.

“BDR Thermea is een pionier op het gebied van micro-wkk en is overtuigd van het belang van deze technologie voor de verwarmingsindustrie. De overeenkomst met MEC stelt hen in staat om ons in een groeiende markt voldoende Stirling motoren te leveren en draagt daarmee bij aan het verdere succes van de groep”, aldus Van Banning.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel