Tegengaan hemelwateroverlast door ondergrondse berging

vrijdag 25 februari 2011
timer 1 min
Innovatief en duurzaam ondergronds systeem voor de opvang en afvoer van het hemelwater binnen Schieveste.

Woensdag 23 februari 2011 verrichtten Hoogheemraad mevrouw I.J.A. ter Woorst van het Hoogheemraadschap van Delfland en wethouder M.Groene van de gemeente Schiedam de officiële starthandeling voor de bouw van de ondergrondse waterberging op Schieveste, Schiedam.

 

De gemeente Schiedam bouwt dit innovatief en duurzaam ondergronds systeem voor de opvang en afvoer van het hemelwater binnen Schieveste, het nieuwe stedelijke gebied dat rondom Station Schiedam Centrum wordt gerealiseerd. Dit systeem voert het hemelwater zonder gebruik van energie vertraagd af naar de Schie. Naast de optimale bereikbaarheid door de ligging aan de A20 en nabij  openbaar vervoersknooppunt Schiedam Centrum is duurzaamheid een belangrijke pijler bij de ontwikkeling van Schieveste.

 

Ook in Rotterdam is hemelwateroverlast inzet van beleid. Een van de instrumenten is de aanleg van waterpleinen. Maar ook kijkt Rotterdam naar ondergrondse berging van hemelwater. Zo is de onlangs geopende Museumpark parkeergarage voorzien van een ondegrondse waterberging met een capaciteiot van 1 miljoen liter.

 

Zie ook uitdagend-ontwerp.2.89848.lynkx

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel