Symposium over groene, innovatieve en multifunctionele daken

vrijdag 18 augustus 2023
Daken kunnen bijdragen aan het herstel van de balans tussen mens en natuur. Wie daar alles over wil weten kan op donderdag 14 september terecht bij het Rooftop Symposium op het dak van het Inspyrium in Cuijk. Het thema die dag is 'Tijd voor Symbiose'.

De ‘symbiose' op dit symposium is gericht op het samenkomen van natuur en techniek op het dak, zodat er dat er iets beters wordt gerealiseerd en er vooruitgang ontstaat. Het Rooftop Symposium is daarom vooral bedoeld voor professionals die zich bezighouden met multifunctionele daken en verwante thema’s als stadsontwikkeling, duurzaamheid, architectuur, technologie of wetenschap.

Doelgroepen van het symposium:

  • (Landschaps)architecten: ontdek hoe je groene daken en multifunctionele ruimtes kunt integreren in jouw ontwerpen om duurzame, levendige steden te creëren. 
  • Gemeenten: leer over de voordelen van daksynergie en hoe jouw gemeente kan bijdragen aan een veerkrachtige en groene stedelijke omgeving. 
  • Woningcorporaties en ontwikkelaars: ontdek innovatieve dakoplossingen die waarde toevoegen aan vastgoed en de leefkwaliteit van bewoners verbeteren. 
  • Leveranciers van daksystemen: vertoon de nieuwste technologieën en duurzame producten voor groene daken en multifunctionele daksystemen. 
  • Dakhoveniers: verbreed je kennis en ontdek nieuwe kansen voor het creëren en onderhouden van groene, multifunctionele daken. 

Award

Op 14 september wordt bovendien de Rooftop Award uitgereikt aan het meest innovatieve en toonaangevende multifunctionele dak dat het afgelopen jaar is gerealiseerd. Het is een erkenning voor de inzet en visie van degenen die hebben bijgedragen aan het bevorderen van groene, innovatieve en multifunctionele daken en daarmee de hele branche inspireren. 

Programma

Architect en stedenbouwkundige Floris van Alkemade en biotechnoloog en kunstenaar Jalila Essaïdi zijn de keynote-sprekers. Verder bestaat het programma uit boeiende paneldiscussies, interactieve workshops en netwerksessies.

11.30 – 13.00 – Ontvangst op inspiratiemarkt met lunch
13.00 – 13.50 – Welkom en key-notes (Jalila Essaïdi en Floris van Alkemade
13.50 – 14.20 – Paneldiscussie (Jalila Essaïdi, Tim Vermeend, Tom van Boekel en Eva Drukker)  
14.20 – 15.00 – Pauze & inspiratiemarkt 
15.00 – 16.15 – Diverse break-out sessies: 

1. Stimulerende financiering in een waardengericht systeem (Juliëtte Boughouf en Isabelle Hommes)
2. Circulaire en biobased daken (Jan Cromwijk, Berend Hoffmann en Tim Vermeend)
3. Symbiose op, om, boven en onder het dak (Eva Drukker, Simone Brandt en Zinco)
4. Stimulerend beleid voor multifunctionele daken (Eveline Bronsdijk en Gijs Woldring)
5. Tour over het multifunctionele dak van het Inspyrium (IKO, Victor Dijkshoorn en Marie-Ange Eneman

16.15 – 16.50 – Plenair gedeelte: pitches en spreker
16.50 – 17.00 – Nominaties/uitreiking Rooftop Award 2023
17.00 – 18.00 – Netwerkborrel

Inspyrium

Het Inspyrium in Cuijk is de winnaar van de Rooftop Award 2022. Midden tussen de duizenden bomen van familiebedrijf Boomkwekerij Ebben is de locatie met recht groen te noemen.

 Tickets en meer info vind je op site van Rooftop Revolution of bestel meteen hier je tickets.

Veel meer over het onderwerp natuurinclusief bouwen ontdek je vanaf 20 september in ons uitgebreide digitale themanummer Circulair & Natuurinclusief. Wil je dat niet missen? Neem dat nu alvast een abonnement.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.