STUDIONINEDOTS wint tweede prijs met woongebouw in Parijs

donderdag 14 juli 2011
timer 2 min
Op uitnodiging van ontwikkelingscombinatie Nexity/SAEM ontwierp STUDIONINEDOTS voor macro LOT AA in Parijs een icoon voor het leven: een herkenbaar woongebouw met een rijke uitstraling waar door een slimme ingreep elke bewoner kan genieten van de grote kwaliteiten van de locatie.

Macro LOT AA ligt in Rive de Billancourt in Parijs en grenst aan de Seine. Het plot is gelegen op het knooppunt van de belangrijkste elementen van het stedenbouwkundige plan: de oude stad, de nieuwe wijk, de Seine en Parc de Billancourt. Het gebied van 72 ha, gelegen op het oude fabrieksterrein van Renault, krijgt een nieuwe identiteit.

 

Le Trapeze

Hoogstaande architectuur, een waardevol landschap en respect voor het milieu worden op een eigentijdse manier samengevoegd. Straks zullen er zo’n 15.000 mensen wonen en werken. De commerciële toren C1 van Jean Nouvel, de geplande kantoortoren D5 en het woongebouw macro LOT AA zullen de drie iconen van Le Trapeze vormen.

 

Naar binnen gevouwen gevel

Het woongebouw van 16.600 vierkante meter BVO dat STUDIONINEDOTS voor deze locatie ontwierp bestaat uit 180 appartementen, een woon/zorg voorziening voor mensen met het locked-in-syndroom, commerciële ruimte en een parkeergarage. Een deel van de gevel is naar binnen gevouwen waardoor er een rustige, semi-openbare binnenplaats ontstaat met een venster gericht op het park en de Seine. Door de binnenplaats te verhogen heeft men vanaf deze plek prachtige vergezichten. Het volume wordt op drie plaatsen ingesneden om een verbinding te leggen tussen deze binnenplaats en de omliggende semi-openbare ruimte. Het dak wordt ingezet als een doorlopend landschap en biedt plaats aan de meest exclusieve appartementen. Deze woningen, en de woningen in de balk, hebben uitzicht over het park, de Seine én een vergezicht naar de Eiffeltoren. Op deze manier worden de mogelijkheden van de locatie maximaal benut. Tegelijk heeft het gebouw vanwege de gebruikte materialen en het oog voor detail de allure die bij een stad als Parijs past.

 

Bekijk via onderstaande link de animatie van het ontwerp.


Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel