Stijgende vraag naar parkeerprofessionals

donderdag 17 februari 2011
timer 2 min
Er is een stijgende vraag naar professionals binnen het parkeervak. Dat blijkt uit onderzoek van DTV Consultants,VEXPAN en CROW. Twee praktijkgerichte opleidingen zijn ontwikkeld om aan de vraag te voldoen.

De wereld van het parkeren wordt steeds complexer en gaat steeds meer gemeenten aan. Welke locaties zijn geschikt om te parkeren? Waar moet je rekening mee houden? Hoe zit het met financiën, uitvoerbaarheid en beheersbaarheid? Vragen waar parkeerdeskundigen mee te maken hebben.

 

Twee opleidingen

Om aan deze realiteit uit de beroepspraktijk tegemoet te komen, zijn twee opleidingen parkeren ontwikkeld, waarbij direct resultaat in het werk centraal staat. Vaardigheden trainen en de theorie in de praktijk toepassen, staan voorop. De meest actuele ontwikkelingen uit het vakgebied komen aan bod.

 

Opleiding parkeermanager

Een van de twee opleidingen is de Opleiding parkeermanager – spin in het web (post-hbo). Na afloop van de opleiding zijn afgestudeerden studenten in staat om de regierol op zich te nemen bij het vormgeven, operationaliseren, uitvoeren en beheren van het parkeerbeleid. Zij houden hierbij rekening met verkeerskundige, ruimtelijke, economische, politiek-bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen en met vastgoed- en grondbeleid. Ook financiën, uitvoerbaarheid en beheersbaarheid zijn cruciaal. Afgestudeerden denken bovendien in kansen en risico's en communiceren zo, dat de boodschap helder over komt en einddoelen worden bereikt.

 

De post-hbo opleiding parkeermanager gaat in april van start.

 

Opleiding medewerker parkeren

Opleiding medewerker parkeren – van beleid naar uitvoering (mbo+/kort-hbo), de tweede opleiding, leert studenten om te gaan met: verzamelen parkeerdata, doen van eenvoudig parkeeronderzoek, maken van een parkeerbalans en het bijdragen aan parkeernotities of -beleidsplannen.

 

De geaccrediteerde mbo+/kort-hbo opleiding medewerker parkeren is in ontwikkeling en wordt dit najaar aangeboden.

 

Meer informatie

DTV Consultants biedt beide opleidingen aan in nauwe samenwerking met CROW en VEXPAN. Bent u geïnteresseerd in het parkeervak en wilt u zich op een professionele manier verder ontwikkelen? Kijk dan op www.dtvconsultants.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel