Stedebouw & Architectuur Stedenspecial Almere

woensdag 22 december 2010
timer 2 min
Eind januari verschijnt de stedenspecial Almere van Stedebouw & Architectuur. De jongste stad van het land groeit de komende jaren ongemeen hard. De editie besteedt volop aandacht aan die groeispurt: de uitgangspunten (De Almere Principles), de visie die ten grondslag ligt aan de toekomstige ruimtelijk ontwikkeling (de Concept Structuurvisie Almere 2.0), en ook aan de nieuwe bouweconomie.

Met die bouweconomie – in Almere ligt het primaat bij de burgers; de burgers maken de stad – profileert Almere zich nadrukkelijk als toonaangevend op het gebied van het collectief particulier opdrachtgeverschap. Op diverse locaties in de stad – bekend voorbeeld is het Homeruskwartrier - bouwen burgers op vrije kavels eigen woningen.

Ook daarom is Almere onderdeel van de nationale agenda: onder druk van de crisis kijken gemeenten en andere betrokkenen met grote belangstelling naar de New Town in de polder. Want terwijl grootschalige nieuwbouwprojecten elders in het land stagneren, gaat het bouwen in CPO gewoon door. Ook in Almere. Hoe organiseert de gemeente het (collectief) particulier opdrachtgeverschap en wat zijn de ingrediënten van het succes van CPO in Almere? U leest erover in de stedenspecial.

 

De Concept Structuurvisie Almere 2.0 die naast een ruimtelijke ook een sociale en economische component heeft, is dienstbaar aan een van de meest indringende vraagstukken van vandaag: hoe een werkelijk duurzame stad vorm te geven. Hiervoor zijn door de De Almere Principles opgesteld, een bundeling van zeven beginselen voor een ecologisch, sociaal en economisch duurzame toekomst van de stad. Ook over dit bijzondere aspect leest u in de stedenspecial van Almere, die u eind januari kunt bestellen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel