St. Petersburg keurt luxe appartementencomplex Erick van Egeraat goed

dinsdag 24 augustus 2010
timer 2 min
Het gemeentelijk ontwikkelingsbedrijf van St. Petersburg heeft het ontwerp van Erick van Egeraat voor Moika Krukov goedgekeurd.

Moika Krukov is een zeer luxe appartementencomplex van zes verdiepingen aan de oever van de Moika in het historische centrum van St. Petersburg. Een unieke locatie tegenover New Holland en in de nabijheid van St. Isaac’s Kathedraal en het beroemde Mariinsky Theater. De opdrachtgever, een vooraanstaand ontwikkelaar uit St. Petersburg, streeft naar een ontwerp met een hoog ambitieniveau ten aanzien van architectuur.

 

Het ontwerp omvat twintig exclusieve woningen, variërend in grootte, waaronder twee penthouse appartementen met dakterras. Een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners biedt plaats aan 42 auto’s.

 

“Het gebouw voegt zich naar de unieke architectuur van de historische binnenstad van St. Petersburg”, zegt Erick van Egeraat. “Het gevelontwerp is een eigentijdse interpretatie van de klassieke façades langs de oevers van de Moika. Het is een herhalend patroon van raamopeningen, decoratieve elementen rondom de ramen en de entrees en een duidelijk geaccentueerde plint en daklijn”.

 

De gevel is opgebouwd uit twee schillen: een gepleisterde binnenschil met een eenvoudig patroon van raamopeningen die geleidelijk groter worden naar de afgeronde hoeken toe en een complexe buitenschil van met natuursteen bekleedde horizontale, verticale en diagonale lijnen. Deze juxtapositie creëert een rijke hedendaagse gevel die tegelijkertijd samensmelt in de historische context van St. Petersburg. Naar verwachting wordt het gebouw in 2011 opgeleverd.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel