Sprinklers zijn 24-uurs brandweermannen

maandag 2 augustus 2010
timer 1 min
Leo Porrio, coördinator Risk Control Property bij Amlin Corporate Insurance, pleit voor meer sprinklerinstallaties in gebouwen (ook woningen).  

"Sprinkler-technologie is ‘proven technology’ (de techniek bestaat al 200 jaar), maar in de bouw- en ontwerppraktijk is de sprinkler nog onderbelicht. Terwijl je door sprinklers meer ontwerpvrijheid hebt (want je kunt ontwerpen zonder het obstakel van de compartimentering). Dat verklaart de opkomst van sprinklers ook in de bestaaande bouw. Significant bijvoorbeeld is de opkomst van Life Safety Sprinklers.

 

Voorbeelden van projecten met Life Safety Sprinklers zijn een etagebouwproject in Goes en een verzorgingstehuis in Zwolle (Zonnehuis in Zwolle; uitvoerder: Unica uit Hoevelaken). Het is een prima oplossing, die zorgt voor intrinsieke veiligheid; met name wanneer mensen zoals in een verzorgingstehuis minder zelfredzaam zijn.

 

Ik pleit er voor om de Life Safety Sprinklers op te nemen in het Bouwbesluit. In feite zijn sprinklers ‘24-uurs brandweermannen’. Bovendien kun je erdoor besparen op materiaal voor compartimentering.”

 

Lees meer hierover in het aanstaande themanummer Brand/Veiligheid.

 

Meldt u aan voor een abonnement

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel