Smeltverankering voorkomt brandoverslag bij pand Axion in Zwaagdijk

woensdag 28 juli 2010
timer 1 min
Smeltverankering maakt minder compartimenteren mogelijk.

Winkelketen Action opent een nieuw (derde) distributiecentrum in vestigingsplaats Zwaagdijk (NH). Brandwering en de inperking van een eventuele brand waren cruciaal, maar Action wilde ook zo weinig mogelijk compartimenten om zo veel mogelijk ruimte voor opslag en manoeuvreren te hebben.

 

Om aan alle eisen te voldoen is – behalve een groot aantal brandwerende maatregelen zoals een sprinklerinstallatie van Unica, brandveilige rolluiken, PGS-ruimte voor de opslag van explosieve stoffen, branddeuren (Loading Systems International BV) en een brandwerende coating (Multifire brandwerende coatingsystemen) – 6.250 vierkante meter Hebel wandplaten toegepast als brandwerende scheidingswand tussen de verschillende gedeelten/compartimenten. Tussen die hallen en compartimenten is een smeltverankering aangebracht. Als er brand is in een gedeelte smelt de verankering daar waardoor de cellenbeton wand los komt te staan. Aan de andere kant van de wand (en het vuur) blijft de smeltverankering echter intact waardoor de brand minder snel overslaat. Op die manier kan bij een eventuele brand een van beide compartimenten bezwijken zonder dat de rest van het complex van zo’n 5.5 hectare gevaar loopt.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel