Sikkens legt basis voor een gezonde business!

woensdag 23 maart 2011
timer 2 min
Sikkens heeft een aanpak ontwikkeld om de basis voor een ‘gezonde business’ te leggen. Deze aanpak is op de BouwBeurs geïntroduceerd.

In balans

Duurzaamheid betekent: op een verantwoorde manier in huidige behoeftes voorzien zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties te beperken. Volgens Sikkens bevat deze visie over duurzaamheid zowel ecologische, sociale en economische aspecten. Door deze in balans te brengen en zo duurzamer te werken, blijven bedrijven op de lange termijn gezonder. Gezonder op drie vlakken: duurzaamheid in producten en services, duurzaamheid in de leefomgeving en duurzaamheid door educatie & certificatie.

 

Bewuste productkeuzes

Sikkens is voortdurend bezig haar producten duurzamer te maken, zodat ze al vandaag aan de eisen van morgen voldoen, zonder aan kwaliteit in te leveren. Maar schilders, architecten, opdrachtgevers, kunnen óók een belangrijke bijdrage leveren door bij elk project rekening te houden met de totale impact op de leefomgeving door het maken van bewuste productkeuzes. Op basis van drie vragen (hoe lang gaat het product mee?; hoeveel heeft u ervan nodig?; wat zit erin?) kan Sikkens helpen bij het maken van duurzamere productkeuzes.

 

EcoSure-productlijn

In dit kader heeft Sikkens een nieuwe EcoSure-productlijn ontwikkeld, te herkennen aan de ‘Ecodruppel’ op het blik. Deze producten zijn onze meest duurzame verven en lakken. Ze bieden een optimale balans tussen een lage milieu-impact, hoge kwaliteit en geringe kosten over de totale levensduur.

 

Duurzaamheid en leefomgeving

Het is algemeen bekend dat een goed onderhouden leefomgeving het leefgenot en het gevoel van veiligheid verbetert. Verf en kleur kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Sikkens ziet graag dat zoveel mogelijk mensen hier de vruchten van plukken. Sikkens wil bruggen bouwen tussen medewerkers, klanten en hun lokale leefomgevingen. Om zo gezamenlijk een bijdrage te leveren aan het interessanter, veiliger en aantrekkelijker maken onze leef- en werkomgeving. Daarbij zorgt het werken aan een gezondere omgeving voor betrokkenheid, enthousiasme en economische groei.

 

Sikkens “Gezond Doel”-initiatief

Het nieuwe Sikkens “Gezond Doel”-initiatief mikt erop krachten te bundelen met gelijkgestemde partners (schilders, architecten, eigenaars en beheerders), om zo samen duurzame en sociale verfprojecten te ondersteunen. Op plaatsen waar een structureel gebrek aan middelen is. En waar hulp nodig en gerechtvaardigd is.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel