SEV publiceert onderzoek invloed demografische krimp op woningprijs

vrijdag 17 september 2010
timer 1 min
Ook het effect van slopen van woningen komt aan de orde.

Het thema krimp blijft anno 2010 hot. Logisch, want het is een nieuw fenomeen in Nederland, waarvan we de gevolgen nog niet goed in beeld hebben. Eén van die onzekere factoren is de prijs van (koop)woningen in krimpgebieden.

Op een aantal plekken aan de rand van Nederland daalt die prijs. Maar gaat dat straks in de rest van Nederland ook gebeuren? Welke factoren beïnvloeden de woningprijzen in een krimpende markt? Om antwoord te krijgen op deze vraag, liet de SEV een onderzoek verrichten door Ortec Finance. Op basis van een data-analyse van alle gemeenten en COROP-gebieden worden een  aantal conclusies getrokken.
De SEV is niet alleen geïnteresseerd in factoren die van invloed zijn op deze prijsontwikkeling, maar wil ook graag weten of en hoe het slopen van woningen effect kan hebben op de prijsontwikkeling. Ortec Finance heeft in deze studie een model ontwikkeld, waarmee het netto-effect berekend kan worden.

Download Krimp en Woningprijzen

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel