Science Park Amsterdam weer een stukje groener

dinsdag 31 mei 2011
timer 2 min
Het Science Park Amsterdam heeft er een stukje verticaal groen bij gekregen. Sempergreen® Vertical Systems heeft een voorbegroeide groene gevel van 100 vierkante meter geplaatst op een oude bunker van het Nikhef (Nationaal Instituut voor subatomaire fysica).

De gevel van de bunker is voorzien van ruim 300 voorbegroeide panelen van Sempergreen® Flexipanel 60-50. De groene gevel levert een bijdrage aan een prettige groene omgeving op het Science Park en zorgt daarnaast voor opname van CO2 en fijnstof en een lagere omgevingstemperatuur. De panelen zijn beplant met een variëteit aan plantsoorten, die weinig onderhoud vergen.

 

Bunker Nikhef

Midden jaren ’70 werd een 200 meter lange ondergrondse tunnel gebouwd voor kern-fysica-onderzoek, met daarboven een bunker, waarvan de wanden van maar liefst 2 meter dik beton zijn gemaakt. Eind 1998 is het onderzoek in de bunker gestopt. Hoewel er al ruim een decennium geen kern-fysica-onderzoek in de bunker plaatsvindt, is Nikhef nog altijd beheerder en gebruiker van de bunker. Om de bunker meer in de omgeving op te laten gaan en een groen en aangenaam aangezicht te geven, is gekozen voor het plaatsen van een groene gevel.

 

Voordelen groene gevel

Omdat de verticale toepassing van groen weinig ruimte vraagt en toch alle voordelen van groen met zich meebrengt, zijn de producten van Sempergreen® Vertical Systems bij uitstek geschikt voor toepassing in stedelijke gebieden. De hoogwaardige, duurzame producten zorgen voor energiebesparing dankzij isolatie, nemen CO2 en fijnstof op en zorgen voor een lagere omgevingstemperatuur. De milieuvoordelen maken de toepassing van verticaal groen tot een belangrijke factor op weg naar een duurzamere samenleving.

 

Science Park Amsterdam

Het Science Park ligt in het oostelijk deel van Amsterdam op een gebied van 70 hectare, gelijk aan 98 voetbalvelden. In zestig jaar is het Science Park Amsterdam uitgegroeid tot een internationaal centrum waar toonaangevende universiteiten, kennisinstituten en bedrijven samenwerken. Het wetenschapspark neemt een belangrijke positie in op de het gebied van natuurwetenschappelijk onderzoek, ICT en Life Sciences. Door de combinatie van hoogwaardig onderzoek en onderwijs ontstaat een versnelling van innovatie en duurzame technologische ontwikkelingen. Met het plaatsen van deze groene gevel benadrukt het Science Park Amsterdam het belang van innovatie, vergroening en duurzaamheid.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel