Schone energie met Solar van Schüco

maandag 30 mei 2011
timer 3 min
Schüco presenteert op de Intersolar in hal B.3/stand 310 met Energie3 - Energie besparen, Energie winnen en Energie managen - nieuwe oplossingen en producten voor energetisch zelfvoorzienende gebouwen met een positieve energiebalans. Hiertoe presenteert het bedrijf in München onderwerpen als intelligente controle en opslag van schone zonne-energie.

Een ander hoogtepunt op de beurs is de presentatie van fotovoltaïsche systeemoplossingen voor particuliere woningen, industriële en commerciële daken, open ruimtes alsook voor de kozijn- en gevelintegratie. Bij de stand, die meer dan 1.000 vierkante meter in beslag neemt, bevinden zich ook montagesystemen voor elk toepassingsgebied, omvormers en andere installatiecomponenten waarmee een hoog rendement en een hoge winstgevendheid bereikt worden bij een veilige operationele werking. Innovaties op het gebied van zonne-energie technologie maken de stand op de beurs compleet.

 

Schüco dunnefilm modules

Behalve poly- en mono-kristallijne fotovoltaïsche modules omvat het Schüco fotovoltaïsche portfolie ook microamorfe en amorfe dunnefilm modules op siliciumbasis, die elk op eigen productielocaties in of nabij Magdeburg of Dresden geproduceerd worden. Nieuw in het portfolio zijn de Schüco Blackline dunnefilm modules met een zwart design, en met een verbeterde efficiëntie als gevolg van de micromorfe celtechnologie. Alle Schüco dunnefilm modules behalen de hoogste opbrengst, zelfs bij hoge bedrijfstemperaturen, diffuus licht en een niet optimale module-oriëntatie. Schüco dunnefilm modules worden vervaardigd met een laag grondstoffenverbruik en bevatten geen lood of cadmium. Samen met de Schüco SGI omvormers en het montagesysteem MSE 100 vormen ze een compleet en flexibel PV-systeem voor elk gebouw.

 

Nieuwe Schüco montagesysteem MSE 100 Vlak Dak

Met het nieuwe montagesysteem voor in het dak kunnen de frameloze dunnefilm modules via enkele componenten op schuine daken met dakpannen geïntegreerd worden. Er is geen waterdicht onderdak nodig, een conventionele onderlaag is afdoende. Er ontstaat een homogene glasoptiek, die zich met een geringe dikte van 7 cm esthetisch in het dak laat integreren. De bedekkingsplaat en bekleding zijn net als de Blackline module zwart en het bevestigingsmateriaal van de module is niet zichtbaar. Een ander voordeel is het hoge zelfreinigende effect van de module, dat door de overlappende plaatsing van de modules bereikt wordt. Het resultaat is een vlak moduuloppervlak, dat bijvoorbeeld in combinatie met de Hollandse dakpan voor een geïntegreerd totaalbeeld zorgt. De lancering van dit systeem staat gepland voor juli 2011.

 

Schüco Kozijn- en Gevelmodule ProSol TF

Op het gebied van integratie in gebouwen is de Prosol TF (Thin Film) - een combinatie van amorfe dunnefilm modules en Schüco kozijn- en gevelsystemen - de nieuwe standaard. Op de beurs worden drie toepassingen tentoongesteld: de koude gevel met ProSol TF als efficiënte systeemoplossing voor de integratie van dunnefilm modules in grote ondoorzichtige gevelvlakken, de warme gevel met ProSol TF als semi-transparante isolerende beglazing in kozijn- en gevelgebieden met uitkijk naar buiten, en de aanleungevels met ProSol TF om met een minimale investering elektriciteit te genereren uit ongebruikte gevels van gebouwen en bedrijfshallen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel