Rotterdam loopt warm voor meer groen in de stad

donderdag 21 juli 2011
timer 2 min
Wat wordt de mooiste groene plek van Rotterdam? Drie plekken dingen mee voor Groen Doel 2011. De verkiezing voor het groene doel waarvoor de deelnemers aan de Groene Loper 010 op 24 september warm lopen is gestart. De Groene Loper 010 is een ontdekkingstocht naar de groene ziel van Rotterdam. Iedereen die meeloopt wordt gevraagd in te schrijven en met een kleine bijdrage meer groen in de stad te helpen realiseren.

Er zijn drie plekken genomineerd waar mensen zich inzetten voor lekker groen in de stad. Welk groen doel het gaat worden, dat bepalen nu de Rotterdammers. Via de site www.groeneloper010.nl kan men kiezen voor Wollefoppengroen&Co, de Kleinpolderkade of de tuin van de ‘Nieuwe Buren’.

 

Bewonerstuin De Nieuwe Buren

Een van de nominaties is Bewonerstuin De Nieuwe Buren in Spangen. Deze voormalige probleemwijk is getransformeerd, met volop groen. In de tuin van de Nieuwe Buren zijn de bewoners druk aan de slag. “We hebben een gemeenschappelijke tuin,“ vertelt bewoner Kars Veling. “Die is nu nog saai en formeel. We willen meer groene speelplekken voor kinderen en ook zelf groente kweken. Het is hier nu nog nat en drassig, daar willen we wat aan doen.” Samen met woningbouwcorporatie Woonstad en de deelgemeente is al veel gebeurd, nu gaan de bewoners ervoor om Groen Doel 2011 te worden om van hun tuin het groene paradijs te maken waar ze van dromen.

 

De Groene Loper 010 in een Notedop

De Groene Loper 010 op zaterdag 24 september is een ontdekkingstocht naar de groene ziel van de stad. Van Zevenkamp tot de Tuin aan de Maas loopt de route loopt bijna helemaal door het groen. Overal zijn mensen met elkaar aan de slag in stadslandbouwprojecten, natuurgebieden, volkstuinen, op groene daken en groene schoolpleinen.

 

Meer weten? In de afgelopen edities van Stedebouw & Architectuur is heel veel aandacht voor stadslandbouw, vooral ook in Rotterdam. Zie:

? stadslandbouw-hype-of-trend.2.92794.lynkx

? cityfarming-schiebroek-zuid.2.92795.lynkx

? eetbare-daken.2.93366.lynkx

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel