Ronald Plasterk opent basisschool St. Plechelmus in Hengelo

donderdag 30 september 2010
timer 1 min
Basisschool in voormalige kerk genomineerd voor Gouden Piramide.
Op maandag 4 oktober opent oud-minister Ronald Plasterk de nieuwe basisschool St. Plechelmus in Hengelo. Op zaterdag 9 oktober opent de school eenmalig de deuren voor het publiek.
 
Door de gezamenlijke inspanningen van de school en Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen architecten is het gelukt het kerkgebouw van de sloophamer te redden en een prachtige nieuwe functie aan het gebouw te geven. Reden voor de rijksbouwmeester om de school te nomineren voor de Gouden Piramide 2010, nadat het ontwerp in 2009 al was beloond met een prijs in het kader van “religieus erfgoed op eigen benen”.
Zowel het gebouwconcept (gebouw in gebouw) als het onderwijsconcept (open leeromgeving in het onderwijs) zijn bijzonder. Het ontwerp is van Ronald Olthof, architect bij LKSVDD architecten in Hengelo. Olthof heeft gezocht naar een sterk contrast tussen de sobere en robuuste kerk en de  helder witte en gedetailleerde volumes waarbinnen de kleurrijke leeromgeving is vormgegeven.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel