Rijksmuseum op 1 in top 10 brandveiligheid

woensdag 17 augustus 2011
timer 1 min
Selectie van Peter van de Leur, senior adviseur brandveiligheid bij DGMR.

Op verzoek van de redactie van het vakblad Stedebouw & Architectuur stelde Peter van de Leur, senior adviseur brandveiligheid bij DGMR, een top 10 samen van de brandveiligste gebouwen. Hij koos er daarbij voor in de top tien ook de breedte te laten zien van de brandveiligheidsadvisering, met klein en groot, nieuw en monument en een grote diversiteit aan gebruiksfuncties. Op 1 in de top 10 staat het nieuwe Rijksmuseum in Amsterdam. Peter van de Leur zegt daarover: "'De renovatie brengt het gebouw dicht bij het ontwerp van Cuypers terug. Bijzondere maatregelen zijn getroffen om de collectie en het monumentale gebouw tegen brand te beschermen. Hiervoor is een onderzoek uitgevoerd naar brandveiligheidsvoorzieningen in Nederlandse en buitenlandse musea."

 

De volledige top 10 staat in het themanummer Brand/Veiligheid van Stedebouw & Architectuur, dat eind augustus verschijnt.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel